Burgemeester Joyce Vermue kwam bij Frans Gommers en Corrie Hereijgers thuis hoogstpersoonlijk haar felicitaties overbrengen.
Burgemeester Joyce Vermue kwam bij Frans Gommers en Corrie Hereijgers thuis hoogstpersoonlijk haar felicitaties overbrengen. (Foto: Addo Sprangers)

Echtpaar Gommers-Hereijgers viert 60-jarig huwelijk

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - Zestig jaar getrouwd? Dat moet worden gevierd. En dus stond het echtpaar Frans Gommers (83) en Corry Hereijgers (83) afgelopen week volop in de schijnwerpers. Burgemeester Joyce Vermue kwam bij het koppel thuis hoogstpersoonlijk haar felicitaties overbrengen en op zaterdag werd op de locatie Bij De Nonnen gezellig gefeest.


Dat laatste gebeurde in gezelschap van familie, vrienden en goede kennissen. Ook de bewoners van het appartementencomplex aan de Pastoorsdreef in Zundert, waar Frans en Corry sinds twee jaar wonen, waren niet vergeten. Zij werden uitgenodigd voor de receptie.

Vonk

Net 18 jaar oud waren ze allebei, toen Cupido raak schoot, al hadden ze elkaar volgens Corry al eens een keer gezien. "Mijn ouders hadden een boerenbedrijf, vlakbij 't Pannehûske in Achtmaal", vertelt Frans. "Daar kwamen we elkaar tegen. Ik was wezen voetballen bij Moerse Boys en zij was wezen fietsen. Toen sloeg de vonk over. Vervolgens hebben we vijf jaar verkering gehad, waarna ik bij de ouders van Corry haar hand ben gaan vragen. Toen zijn we getrouwd".

Achter de bar

Corry Hereijgers komt oorspronkelijk uit Wernhout. "Mijn ouders hadden daar een café", vertelt ze. "Dat café had geen naam, maar iedereen kende het. "We gaan naar het café van Willem Hereijgers aan de Diepstraat', werd er dan gezegd. Voor Frans was dat wel handig, haha. Ik werkte op zaterdag en zondag achter de bar. Doordeweeks hielp ik mee op de tuinderij, want die hadden mijn ouders ook".

Geduld

Frans Gommers hielp vroeger als vanzelfsprekend mee op het boerenbedrijf van zijn ouders, maar wist al vroeg wat hij wilde. "Mijn doelstelling was altijd om zelfstandige te worden", zo blikte hij terug. Die droom wist hij te verwezenlijken, al moest hij er wel het nodige geduld voor opbrengen. "Toen we net getrouwd waren, huurden we een kleine woning aan de Oude Baan. In de zomermaanden waren we samen bezig met de aardbeienteelt, tijdens de andere maanden had ik ander werk in loondienst. Ik heb verschillende banen gehad. Zo heb ik in de bouwwereld en bij een elektriciteitsbedrijf gewerkt.

Varkens

"Na vijftien jaar hadden we genoeg gespaard om een bedrijf te kunnen opbouwen en hebben we een stuk grond op Achtmaal gekocht, aan de Nieuwmoerseweg", vervolgt hij. "Daar ben ik toen als zelfstandige een op varkens gericht fok- en mestbedrijf begonnen. Dat bedrijf was heel succesvol en is ook flink gegroeid. Mijn jongste zoon Johan heeft het bedrijf overgenomen, nadat ik de laatste jaren met hem in een maatschap heb gezeten".

Moerse Boys

Frans en Corry zijn niet altijd in Achtmaal blijven wonen. Naar eigen zeggen 'uit praktische overwegingen' verhuisden ze in 1997 naar Zundert, waar ze twintig jaar lang op de hoek van de Bredaseweg en de Meirseweg hebben gewoond. Voor Frans een mooie uitvalsbasis, want in tegenstelling tot zijn vrouw Corry blijkt hij aan hobby's nooit gebrek te hebben gehad. De grootste daarvan moet welhaast voetbalvereniging Moerse Boys zijn, de club waar hij al 69 jaar lid van is. Als jonge jongen al trok hij het oranjewitte tenue aan. Frans Gommers: "Op Achtmaal was vroeger nog geen voetbalclub, dus ben ik als jeugdspeler bij Moerse Boys begonnen. Ik heb zestien jaar lang in het eerste elftal gespeeld en daarbij vier keer een kampioenschap in de wacht gesleept".

Kruisboogschieten

Dat er ook in andere takken van sport een talent in hem schuilde, werd duidelijk nadat hij aan het einde van zijn actieve voetballoopbaan bij Moerse Boys de overstap maakt naar het kruisboogschieten bij kruisboogvereniging De Toekomst in Achtmaal. In Raalte in Drenthe schoot hij in 1988 prompt het kampioenschap van Nederland. Tegenwoordig biljart hij drie middagen per week in gebouw Levenslust in Klein Zundert. "Alleen driebanden, hoor", zegt hij. "En verder gezellig een bakje koffie drinken en een beetje kletsen. Ik heb nog wel een poos aan toernooien meegedaan, maar de laatste tijd doe ik het kalm aan". Behalve dan als het gaat om zijn cluppie Moerse Boys. "Bij thuiswedstrijden ga ik nog altijd kijken". In het begin ging Corry ook altijd mee naar Moerse Boys, vertelt ze."Maar ja, dan krijg je kinderen en houdt het op", constateert ze. "Ik ben echter nog altijd in Moerse Boys geïnteresseerd".

Sportieve genen

Het echtpaar Gommers-Hereijgers kreeg twee zoons: Kees (58) en Johan (52). Op hun beurt hebben zij en hun partners ook weer kleinzoons voortgebracht. Johan is vader van Gijs, Max en Hein, en Kees is vader van Casey. Aan een aantal van hen zijn de sportieve genen van Frans Gommers duidelijk doorgegeven. "Kees en Johan hebben allebei bij VV Achtmaal gevoetbald", vertelt hij. "En Johan is ook gaan kruisboogschieten. Onze kleinzoon Gijs zit bij de selectie van Moerse Boys en Max zit bij het eerste elftal van VV Wernhout. Dat hebben ze dus niet van een vreemde. Hein en Casey hebben weer andere hobby's".

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES