Foto: Addo Sprangers
FOTOALBUM

GrootGroenPlus, Great in Green!

  Algemeen,Nieuws

ZUNDERT - GrootGroenPlus, Great in Green! Aldus luidt het thema van de 29ste editie van vakbeurs GrootGroenPlus die deze woensdag officieel van start is gegaan. De slogan geeft op een creatieve manier aan waarop de nadruk tijdens de beurseditie van dit jaar ligt. GrootGroenPlus is immers de meest groene vakbeurs en er is een volledig en zeer breed assortiment te vinden.


Vakbeurs GrootGroenPlus is voor wat betreft kennisuitwisseling en netwerken hét platform voor iedereen die werkzaam is in- en gelieerd is aan de boomkwekerijsector. Niet voor niets wordt het evenement  aangeprezen als een 'must be en must see' aan de start van het nieuwe handelsseizoen.

Zintuigentuin

Te zien is er op de vakbeurs in ieder geval meer dan voldoende en ook dit jaar komt GrootGroenPlus weer met een paar nieuwe onderdelen. Zo is er deze editie de primeur van een heuse zintuigentuin. De tuin is speciaal aangelegd voor visueel gehandicapten en is tijdens de tot en met 4 oktober durende vakbeurs doorlopend te bezoeken. Het is de bedoeling om aan te tonen dat met de reguliere gekweekte producten van deelnemers aan GrootGroenPlus heel goed speciale (zorg)tuinen kunnen worden aangelegd.

Zundertse thee

Bijzonder is ook de aanwezigheid van lokale thee op de vakbeurs. GrootGroenPlus is voor de 29ste editie namelijk een samenwerking aangegaan met Johan Jansen van Special Plant Zundert, de ontwikkelaar van de eerste Nederlandse thee: de JOAN dutch tea maker theecollectie. Deze thee is afkomstig van theeplantages in Zundert. De samenwerking van producent en beurs is zeker uniek te noemen. Het gaat om de allereerste Nederlandse thee, die voor het eerst op een volledige beurs geschonken wordt. Alle deelnemers en bezoekers kunnen tijdens GrootGroenPlus genieten van een kopje Zundertse thee. Lokaal gekweekt, direct geproduceerd: schoon, duurzaam, vers en eerlijk. De thee wordt op de beursvloer standaard in drie smaken beschikbaar gesteld. Op de centrale koffiepunten, in de perskamer en in het restaurant zijn zelfs zes soorten verkrijgbaar, waaronder de Zundert-thee (uiteraard met aardbeien, een andere Zundertse specialiteit) en de Van Gogh-thee, vernoemd naar de beroemde schilder, geboren in Zundert.

Road Show

Er is eveneens weer plek ingeruimd voor de inmiddels befaamde Road Show, een selectie aan nieuwigheden uit de veldkeuringen, tentoonstellingskeuringen en sterrenkeuringen die de Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) in de afgelopen jaren heeft uitgevoerd.

Surf voor een uitgebreid programmaoverzicht naar www.grootgroenplus.nl


DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIES