Logo internetbode.nl/zundert

Fort Oranje-eigenaar Engel daagt Asscher voor de rechter

RIJSBERGEN - Cees Engel, eigenaar van camping Fort Oranje in Rijsbergen, heeft een kort geding aangespannen tegen minister Lodewijk vanwege diens uitlatingen over het beruchte vakantiepark tijdens een campagnebezoek aan de gemeente Zundert afgelopen maand. 

“Eén ding is duidelijk: dit kan zo niet voortduren”, zo sprak  Lodewijk Asscher na het overleg dat hij toen had over de Rijsbergse probleemcamping Fort Oranje met de burgemeesters Poppe-de Looff (Zundert) en Depla (Breda). Hij kondigde daarbij aan snel werk te willen maken van wetgeving die het mogelijk maakt vrijplaatsen als Fort Oranje aan te pakken. “Overheden moet wat dat betreft schouder aan schouder staan”, sprak hij. “We kunnen niet toelaten dat criminelen de baas zijn in dit land. De middelen van de overheid zijn op dit moment echter ontoereikend.”

Tempo

Asscher verkondigde afgelopen maand dat Fort Oranje hoe dan ook dicht moet. “Dit kan niet zo blijven. Aanpassing van de wet is er misschien niet van vandaag op morgen, maar de camping gáát dicht. De overheid kan dit niet tolereren.” Asscher meldde toen ook tempo achter zijn voornemen te willen zetten. “Dit gaat niet alleen over Fort Oranje maar ook over georganiseerde misdaad. De goede krachten moeten die overwinnen.”

Kort geding

De uitspraken van Asscher - die ook nog onaangekondigd en zonder toestemming het terrein van Fort Oranje betrad - waren campingbaas Engel tegen het zere been. Hij eist nu daarom een rectificatie. Het kort geding dient volgens een rechtbankwoordvoerster op 20 april in Den Haag. FOTO ADDO SPRANGERS<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432896290935-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FotoseriesDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief