Vliegerdagen ondanks desolaat weer geslaagd

RIJSBERGEN –  Het Rijsbergse Vliegerfestijn was ondanks wat minder belangstelling op zaterdag toch geslaagd. Het desolate weer zat de organisatie afgelopen weekend niet bepaald meer. Toch was er weer sprake van een hele gezellige happening die voor flink wat bekijks zorgde.


Het weerbeeld zag er zondag gelukkig toch wel wat anders dan de dag er voor. Toen viel er veel hemelwater en was er sprake was van een ware terugval in de temperatuur. Achteraf gezien valt het allemaal nog best mee. “Ook vorig jaar viel het weer wat tegen. Ik heb na afloop thuis een half uur in een warm bad gelegen om wat bij te komen”, zegt Toke Mathijssen-Bogers die als vrijwillige verkeersregelaar met een rode lantaarn in de hand voor de veiligheid op de Tiggeltsestraat zorgt. Het is dan zaterdagavond 22.00 uur. Een stuk of tien vliegers zorgen voor een ludieke hemelse lichtshow, de organisatie noemt het ‘nachtvliegeren’.  Druk op het terrein van de familie Michielsen is het dan niet meer. “ Het weer nodigt ook niet uit  om vanavond naar hier te komen. Het is bovendien nog aan de kouwe kant ook”, laat Frans, Tokes echtgenote horen die iets van haar vandaan op een stoel zit bij de uitrit van de parking.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zevende keer

Vanuit verschillende Europese landen vandaan maakten donderdag reeds een flink aantal vliegeraars koers naar Rijsbergen om daar drie dagen achtereen met hun hobby bezig te zijn.  Een van de terreinen  wordt door hen ingeruimd met tientallen campers, caravans en of tenten om er tot en met zondagavond te vertoeven. Velen kennen elkaar van andere vliegerfestivals. Het is de zevende keer in het Rijsbergse Tiggelt te doen en daar zal het waarschijnlijk niet bij blijven. ” We komen graag naar Rijsbergen. Fantastische locatie, goede organisatie, gezellig en veel belangstelling. Wat moet je dan nog meer ?”, zegt een van de deelnemende vliegeraars in het Duits. Hij is een Zwitser. Het hele gezin is uit Locarno met hem meegereisd naar de Tiggeltestraat in Rijsbergen.

Op muziek

Een paar honderd aangelijnde vliegers in alle soorten maten, kleuren en verschillend van vorm dansen drie dagen achtereen op de wind en sommige zelfs daarbij ook nog op de maten van muziek. We ontmoeten op het met vlaggetjes versierd terrein een moeder met haar kroost uit Roosendaal. “We waren hier verleden jaar ook. De kinderen vinden het prachtig. Er is een workshop waar ze met hulp zelf vliegers kunnen maken en ook oplaten als ze dat willen”,  zegt deze moeder. Achter haar staat een gezin uit Strijen. Opa en oma hebben ze ook meegebracht. Ze zijn voor de eerste keer en ook zij vermaken zich best. Ineens rennen haar brakken weg. Geen wonder. Dit keer geen hemelwater maar snoep dat naar beneden komt en daar willen ze bij zijn. Kinderplezier is er volop, er zijn ook diverse springkussens. Wie een natje wil zit ook goed. Er is een complete tap met terras. De Rijsbergse Vliegerdagen zijn in trek waarvan het bewijs op de droog gebleven zondag duidelijk wordt geleverd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

BIJDRAGE CHARLES LUIJTEN 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief