Afbeelding

Zot op Zundert aan de wandel

algemeen

ZUNDERT - Een jaar lang lieten inwoners van de gemeente Zundert op Facebook zien waarom zij zot zijn op Achtmaal, Klein Zundert, Rijsbergen, Wernhout en Zundert. Een idee van Toerisme Zundert/VVV.

Eva Geene, coördinator VVV Zundert, vertelt: “Wie kan er nu beter laten zien hoe mooi, gezellig, leuk en lekker het in Zundert is dan de inwoners zelf? Het afgelopen jaar kwamen hele verschillende verhalen en foto’s voorbij. Van natuurgebieden tot trappist en van marktjes tot kapelletjes. Natuurlijk ontbraken de diverse evenementen als bloemencorso en carnaval niet in de updates.”

Toerisme Zundert De formule sloeg aan, zo bleek. Het aantal likers van de Facebookpagina Toerisme Zundert verdubbelde in een jaar tijd naar bijna 1600. Naast de Zot op Zundert-verhalen brengt de pagina nieuws over evenementen en activiteiten in de gemeente Zundert. Wie de pagina volgt, blijft gegarandeerd op de hoogte van wat er allemaal te doen is in de vijf kerkdorpen. “En dat is een heleboel kan ik je vertellen”, zegt Eva. “Zeker in de maanden april t/m september kun je bijna ieder weekend kiezen uit diverse activiteiten. Ook brengt het Van Gogh-jaar extra evenementen mee.”

Zot op Zundert blijf je De Zot op Zundert-Facebookcampagne stopt na 17 april. Eva is zelf de 27e en laatste Facebooker. “De campagne is prima verlopen en het is fantastisch om te zien dat er veel mensen zot op Zundert zijn. Niet alleen de deelnemers die hun verhalen deelden, maar ook degenen die de moeite namen om te liken, te reageren of berichten te sharen. Het is tenslotte sociale media en juist die interactie koesteren we. Misschien dat er over een tijdje een herstart komt of dat we met een ander initiatief komen. Voor goede ideeën sta ik altijd open.” Als afsluiting van de Zot op Zundert campagne hebben de deelnemers zaterdag 11 april een wandeling met een gids gemaakt door één van de pareltjes van Zundert, namelijk de Buisse Heide. “Deze campagne stopt op Facebook, maar het Zot op Zundert-gevoel blijft”, meent Geene. “Als iedereen dat online en offline blijft verkondigen, blijft Zundert trending.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief