v.l.n.r. Mark Roks, Sabine van Rijckevorsel, Marcel Wamsteker en Carolien Wamsteker zijn klaar voor de Bonte Avond.
v.l.n.r. Mark Roks, Sabine van Rijckevorsel, Marcel Wamsteker en Carolien Wamsteker zijn klaar voor de Bonte Avond. Foto: Saskia Roks

De Bonte Avond heeft 'The Blues'

Door: Addo Sprangers Algemeen

RIJSBERGEN - De werkgroep van de Bonte avond is bezig met de laatste voorbereidingen van de reeks voorstellingen die vanaf 26 januari weer in de Koutershof ten tonele zal worden gebracht. Zoals gebruikelijk zal het publiek getrakteerd worden op een reeks leuke sketches met de nodige Rijsbergse humor.

DOOR SASKIA ROKS


Ook mag een stukje gezellige muziek van het vertrouwde combo niet ontbreken. En aangezien regisseur Ron Schijfs 'the Blues' als thema heeft bedacht, zal al het cabareteske met een blauw sausje worden overgoten! Het belooft weer wat moois te worden! Carolien Wamsteker en Sabine van Rijckevorsel zijn beide al jaren vertrouwde gezichten op het podium. Carolien werd eens gevraagd om in te vallen bij het schminken. Het jaar daarop kwamen ze een speelster tekort en kon men wederom een beroep doen op Caroline. Inmiddels voelt de Bonte Avond aan als een tweede familie. Sabine heeft eerst zes jaar lang als hofdame geoberd tijdens de voorstellingen en volgde de voorstellingen toen al met grote belangstelling. Na haar carrière als hofdame sloeg ze een aanbod als nar af en ging wel in op de vraag om mee te spelen in de Bonte Avond.

Repetitieproces

Sabine gaat haar negende jaar in als speelster van de bonte avond. En voor Carolien wordt dit alweer haar negentiende voorstelling! Vanaf oktober begint het repeteren. En aan het einde van het repetitieproces wordt alles compleet gemaakt met decor en kleding. Het weekend voordat de voorstellingen plaatsvinden, worden het licht en geluid opgesteld. Achter de mengpanelen zijn de wederhelften van Carolien en Sabine te vinden.

De laatste twee zondagen voor de première wordt er de hele dag gerepeteerd en worden de foto's en beelden aan het spel op het podium toegevoegd.

Techniek

Marcel Wamsteker en Mark Roks zijn verantwoordelijk voor alle technische aspecten tijdens de voorstellingen. In de loop der jaren is er steeds meer mogelijk op technisch gebied. Beide heren zien het als een uitdaging om op steeds weer vernieuwend bezig te zijn. "Het gaat er allemaal om dat we de mensen een leuke avond bezorgen, dat is het gemeenschappelijk doel van iedereen," legt Mark uit. Ieder werkt hieraan vanuit zijn eigen hobby, en op het laatst valt alles samen. De eerste paar avonden zijn dan ook best spannend voor iedereen. "Maar het is gewoon gezonde spanning, hoor, dat hoort erbij."

Kaarten

Er zijn nog Bonte Avond-kaarten te koop bij S-computers te Rijsbergen en bij de Multimate in Zundert. Telefonisch reserveren via (076) 532 7894.LET OP: De aanvangstijden van de voorstellingen op zondag staan foutief vermeld op de kaart. De juiste aanvangstijd voor beide zondagen is 15.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief