Cees Hereijgers in de koets.
Cees Hereijgers in de koets. Foto: robbie jochems

Huldiging 60-jarige jubilaris Cees Hereijgers bij Cloveniers Gilde Sint Bavo

Door: Anja Dockx Sport en vereniging

RIJSBERGEN - Op 6 oktober was het dan zo ver, Cees Hereijgers werd flink in het zonnetje gezet. Maar liefst 60 jaar lid van het gilde, dat zijn er niet zo veel die hem dat na doen.

Cees werd tot zijn grote verrassing opgehaald met paard en koets en werd onder begeleiding van harmonie Sint Cecilia en nagenoeg alle Gilde broeders en zusters van Cloveniers Gilde Sint Bavo naar clublokaal de Snaphaan gereden. Onderweg wekte dat vele toeschouwers die op de muziek afkwamen en Cees in zijn prachtige Gilde pak toezwaaiden. Cees genoot enorm van dit ritje door het dorp.

Bij het clublokaal werd er een ere haag gevormd en kon hij plaats nemen in een speciaal versierde stoel voor hem. Na mooie woorden van de hoofdman werd er een toast uitgebracht en gezongen voor hem.

Buiten bestuursleden en hoofdmannen van onder andere Baronie Markiezaat en kring FSKB, kwam zelfs de burgemeester van Zundert langs om Cees een woordje toe te spreken. Zij overhandigde hem daarbij een mooi aandenken in de vorm van een prachtig gegraveerd bord.

Na de receptie die goed bezocht werd, gingen alle leden met Cees en de burgemeester naar de Harmonie zaal alwaar de jaarlijkse teerdag gevierd werd. Ook hier werd nog stil gestaan bij het jubileum van Cees. Na het diner werd er nog volop gedanst en de nodige consumpties gebruikt.

Voor Cees was het een dag om niet snel te vergeten en ook alle Gildeleden waren zeer in hun nopjes over de gezellige dag.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief