Een Texelaar: het soort schaap dat gekeeld is.
Een Texelaar: het soort schaap dat gekeeld is. Foto: Johan de Beer / Facebook

Wethouder Johan de Beer vindt resten afgeslacht schaap in wei

Door: Peter Houtepen Algemeen

ACHTMAAL - In de wei van wethouder Johan de Beer is in de nacht van maandag op dinsdag een van zijn beste fokrammen in de wei afgeslacht. Van de daders ontbreekt ieder spoor. De Beer is aangedaan door het incident. 

De Beer runt in Achtmaal al 35 jaar een professionele schapenfokkerij. Dinsdagochtend zag hij in eerste instantie dat de afrastering van de wei stuk was. "Mijn eerste gedachte was dat ze er met een van mijn schapen vandoor waren. Iets verderop trof ik mijn beste ram geslacht aan. De oornummers lagen ernaast", vertelt hij.

Vlees
Volgens de wethouder is het de daders te doen geweest om het vlees. "Ze hebben de ingewanden van het beest achtergelaten, het karkas was al weg toen ik het ontdekte." De Beer heeft 's nachts niets gemerkt. "Als het erg rustig weer was geweest, was dat misschien wel het geval geweest. Maar het was maandagnacht natuurlijk behoorlijk ruig en onstuimig." De wethouder is boos. "Dit soort dingen treffen je wel in je hart en je ziel. Het probleem is wel dat je je tegen dit soort praktijken moeilijk kunt wapenen."

De wethouder heeft aangifte gedaan bij de politie, maar verwacht dat het daar wel bij zal blijven. "De dierenpolitie is ook ter plaatse geweest, maar zij hebben geen bruikbare sporen kunnen vinden."

De ingewanden die vanochtend werden aangetroffen.


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief