Afbeelding

Tenniskamp RTC Rijsbergen wederom groot succes

Algemeen

RIJSBERGEN - Dit jaar mochten we 46 enthousiaste jeugdleden, in de leeftijd van 6 tot 13 jaar, ontvangen op de kamplocatie in Loon op Zand. De kinderen hadden zelf het thema voor dit jaar mogen bedenken. Uit alle inzendingen was vooraf het thema gekozen: Wie is de "Mol".

Er werden eerst een paar spelletjes gespeeld om alle namen te leren kennen, ook die van de 10 kampstaf leiders. Met een leuk ballonnen spel werden de groepjes bekend gemaakt en de bijbehorende groepsleiders. Nadat iedereen bekend was met zijn groepje werd het kamp geopend. Alle spelregels rondom het thema "Wie is de Mol" werden uitgelegd. Er konden "Mol" stenen verdiend worden en na elke opdracht kon er gestemd worden wie de mol zou zijn in een echt stemhokje. Toen was daar het moment dat via lootjes beslist werd wie van de kampstaf de "Mol" zou zijn gedurende het kamp.

Het grote gissen was begonnen.

Tijd voor actie: de groepen werden op pad gestuurd om per groep het crazy 88 whatssapp spel te spelen. Oftewel kies uit 88 verschillende, gekke, grappige opdrachten een aantal opdrachten voer deze uit en scoor daarmee zoveel mogelijk punten. Bijvoorbeeld: boetseer een koeievlaai, bouw een menselijke piramide en zet een vreemde op de foto ingewikkeld in toilet papier. Ontzettende hilarische foto's zijn voorbij gekomen.

Na dit spel vol actie maakten iedereen zich op voor de nacht. Sommige hielden het nog lang vol maar waren de oogjes in de ochtend zeer klein na een korte nacht.

Alle fietsen van de kinderen waren meegenomen met een vrachtwagen waardoor de groepen, de volgende ochtend, op de fiets een puzzeltocht gingen rijden. Onderweg werden er nog een paar opdrachten uitgevoerd waarna ze op de eindbestemming aankwamen: de Loonse en Drunense duinen. Hier werd het spel levend Stratego gespeeld met als inzet het winnen van een "Mol" steen. Tussendoor werd wederom gestemd: wie van de kampstaf is de potentiële Mol?

In de middag gingen de groepen terug op de kamplocatie met laserguns een spel spelen.

In de tussentijd werd er ook volop gediscussieerd wie de mogelijke Mol was en wat voor verdachte situaties er gebeurden.

Nadat de buiken vol waren gegeten met heerlijke frietjes werden de kinderen afgezet voor een dropping met opdrachten. Heitje voor een karweitje was een opdracht, veel tuinen zijn vrij van onkruid gemaakt, stoepen geveegd en zelfs het dekzeil van een boot gewisseld, alles voor de opdracht. Na terugkomst volgde een kampvuur met als afsluiting van de avond een muziek bingo. Iedereen deed volop mee, al hadden sommige kinderen het moeilijk om na een korte nacht de ogen open te houden.

Op zondag ochtend was het dan eindelijk het moment dat de Mol zich bekend ging maken. Er was veel gestemd, gediscussieerd en vals gespeeld. Door de Mol waren er veel streken uitgehaald die ook bij de andere kampstaf leden niet bekend waren. Uiteindelijk won het groepje die de "Mol" goed had geraden en de meeste "Mol" stenen had verdiend.

We kijken terug op een zeer gezellig en geslaagd kamp met enthousiaste kinderen. Het weer was ons goed gestemd waardoor we heerlijk buiten hebben genoten van de omgeving. We wensen alle kinderen alvast een prettige vakantie en tot in september op de tennisbaan!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief