Atelier Raamberg  aan de Raambergweg.
Atelier Raamberg aan de Raambergweg. Foto: nvt

Kunstenaars hebben lente in de bol

Sport en vereniging

ZUNDERT – Koeien maken doldwaze sprongen als ze na de winter weer de wei in mogen. Vogels zijn fluitend de vrouwtjes aan het lokken om samen nestjes te bouwen. En de kunstenaars van Raamberg? Die voelen ook de lente in de bol. Daarom zijn ze een grote opruiming aan het voorbereiden. Twee van hen roepen gekscherend: “Ha fijn. Bij ons moet je zijn. Op 30 en 31 maart.”

De twee zijn Marijke Venghaus en Wil Luijten. Kunstenaars van het eerste Raamberg-uur. Nu werken ze al weer jaren samen met acht collega's aan de Raambergweg.Ze vertellen:”Een heerlijke plek om te werken. Gemiddeld zijn we er twee dagen in de week. Omdat we zo hard werken hebben we ook veel werk op voorraad. Maar nu willen we ons atelier leeg hebben en ons hart en onze geest. Zodat we daarna met grote geestdrift aan het nieuwe jaar kunnen beginnen. We willen ons weer uitgedaagd voelen en nieuwe wegen in slaan en daarbij komt: het is toch zonde dat ons werk in het atelier opgeslagen ligt of hangt terwijl het zoveel beter bij de mensen thuis in de kamer of aan de muur tot zijn recht komt. Uitverkoop, een erg simpele naam, ook opruiming mag, als de mensen maar nieuwsgierig worden naar ons. Naar onze koopjes.”

Olieverfschilderijen
Op de Kunst(uit)verkoop hangen straks in het atelier olieverfschilderijen en in acrylverf, van groot tot klein, van figuratief tot abstract, van tekeningen tot grafisch werk en van kleine beeldjes tot grotere objecten. “Natuurlijk allemaal beneden de normale prijs. Het leuke is dat mensen al voor een paar ''centen'' een bijzonder werk hebben. Wij zijn allemaal opgeleid aan de kunstacademie en werken al vele jaren, dus aan kwaliteit hoeft ons publiek niet te twijfelen. Een mooie gelegenheid voor hem of haar toch? Eenmalig en apart.“ De kunstenaars die voorts meedoen heten Christine Switters, Monica Blom, Marijke van der Straten, Annie van Strien, Joke Oomen en Magreet Jansen.
Atelier Raamberg aan de Raambergweg 7 in Klein-Zundert is op 30 en 31 maart open van elf tot vijf uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief