Wethouder de Beer reikt PRET Handdruk uit voor Corso Experience.
Wethouder de Beer reikt PRET Handdruk uit voor Corso Experience.

Corso Experience wint PRET Handdruk

  algemeen

ZUNDERT - Tijdens de drukbezochte PRET netwerkavond op 18 maart heeft het ingediende project Corso Experience een PRET Handdruk gewonnen. De prijs werd uitgereikt door wethouder Johan de Beer in de gezellige ambiance van Café van T in Wernhout.


Het samenwerkingsverband tussen Corso Zundert en Stichting Cultuur Centrum Zundert heeft een ambitieus plan neergezet. Men wil nog dit jaar in het Cultuur Centrum een interactieve presentatie opbouwen die het gevoel van het corso moet overbrengen op de bezoeker. Dit project maakt deel uit van de doelstelling van Corso Zundert om het corso het hele jaar door een plaats te geven in het straatbeeld van Zundert. Stichting PRET besloot dit initiatief te ondersteunen met een Handdruk van 500 Euro, omdat het vernieuwend is en iets toevoegt aan het toeristisch aanbod in de gemeente Zundert. Hiermee wordt het Corso breder ingezet als toeristische pijler dan alleen gedurende de eerste zondag in september. De gekozen centrale locatie voor de Corso Experience is handig. Met het nieuwe Corsoplein voor de deur en grenzend aan de straks gerenoveerde Molenstraat krijgt het centrum van Zundert hiermee nieuwe allure.

Initiatieven
Er waren nog meer waardevolle initiatieven aangemeld bij PRET, maar omdat die pas starten in 2020 is de pitch van deze projecten doorgeschoven naar de PRET netwerkavond in het najaar. Gedurende het aankomend toeristisch seizoen focust PRET zich op meer publiciteit voor Zundert via de website ZininZundert en de Zundert City app. Op dit platform krijgen alle winkeliers, horecaondernemers en exploitanten van een verblijfsaccommodatie gratis de mogelijkheid hun bedrijf te presenteren. Datzelfde geldt voor organisaties die (culturele) evenementen organiseren met aantrekkingskracht voor bezoekers van buiten de gemeente Zundert.

Proeverij
Ook spreker Henri Reuchlin gebruikte de slogan ‘Zin in Zundert’ tijdens de netwerkbijeenkomst. Na een enthousiaste uitleg over Trappistenbrouwerij de Kievit sloot hij zijn verhaal af met de vraag: Hebben jullie zin in Zundert? De aanwezigen zeiden geen nee tegen een kleine proeverij van Zundert 8 en Zundert 10. Henri Reuchlin daagde de aanwezigen uit om meer gebruik te maken van het unieke feit dat één van de 12 Trappistenbrouwerijen wereldwijd in Zundert staat.
Eerder in de avond vond ook de Belgische Zjosfinks dat er meer mogelijkheden zijn voor Zundert om zich te promoten, én om de Belgische bezoeker naar Zundert te lokken. De acteur/verteller bracht zijn suggesties met verve. De act sloot mooi aan bij het doel van de netwerkavonden: met zijn allen ‘out-of’-the-box’ denken om het in de gemeente Zundert allemaal nog leuker te maken voor de bezoekers. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief