De opnamen vonden op woensdag 10 april plaats in café De Kwinkslag.
De opnamen vonden op woensdag 10 april plaats in café De Kwinkslag. Foto: Wielerdorp Rijsbergen

Voorpremière aflevering Andere Tijden Sport voorafgaand aan De Speer van Rijsbergen

Door: Peter Houtepen Algemeen

RIJSBERGEN - Op zaterdag 22 juni, een dag voorafgaand aan de toertocht De Speer van Rijsbergen, vindt de voorpremière plaats van de aflevering van Andere Tijden Sport die in april is opgenomen in café De Kwinkslag in Rijsbergen.

Centraal in deze aflevering staat de befaamde Televizier-wielerploeg van Kees Pellenaars. Oud-renners van de ploeg, onder andere Bas Maliepaard, Jo de Roo, Gerben Karstens, Huub Harings, Geert Polak en de zoon van Kees Pellenaars, blikken daarin onder andere terug op de Tour de France uit 1965.

Die Ronde van Frankrijk is héél Rijsbergen bijgebleven door de uitzonderlijke prestatie van de in januari van dit jaar overleden Kees Haast. Die zag in die bewuste Tour door een val zijn droom op een podium in Parijs uiteenspatten. Na het vertonen van de documentaire zal de film door de wielerhelden van weleer alsook de crew van Andere Tijden Sport worden nabesproken en is er gelegenheid om vragen te stellen. Het village d'Arrivee, wat verrijst op het parkeerterrein van Sportpark de Laguiten, dient voor deze gelegenheid als wielertheater.

De uitzending van Andere Tijden Sport op tv is te zien tijdens de Tour de France van dit jaar op zondagavond 7 juli.

Op vrijdag 21 juni wordt overigens in Rijsbergen een tussensprint gehouden van de ZLM Tour die daar dan passeert. Dat gebeurt ter hoogte van het oude gemeentehuis, vermoedelijk rond de klok van 14.00 uur. In 2020 gaat Rijsbergen overigens dienen als start- of finishplaats van een etappe in de ZLM Tour.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief