De winnaars samen met wethouder Twan Zopfi.
De winnaars samen met wethouder Twan Zopfi. (Foto: Heleen Verburg)

Cultuurprijs Goede Grond uitgereikt

  Cultuur

Vrijdagavond 8 februari werd door wethouder Twan Zopfi in de Weeghreyse te Rijsbergen de Cultuurprijs Goede Grond uitgereikt. Er waren twee prijswinnaars.


De eerste winnaar was Henk Groenhuis, beeldhouwer, keramist en kunstschilder. De inmiddels bijna 80-jarige Henk heeft zeer veel kunstwerken op zijn naam staan, variërend van schilderijen en beelden tot corsowagens. Van de laatste heeft hij er zelfs 19 ontworpen in de loop der jaren. Ook won hij er prijzen mee. Ook is hij bekend vanwege zijn beeld van het Corsomeisje. Voor zijn gehele oeuvre werd hij met de Cultuurprijs geëerd.

De tweede winnaar was Stichting De Weeghreyse. Deze stichting bestaat, inclusief de rechtsvoorgangers, inmiddels zo'n 30 jaar en beheert sinds 10 jaar een museum in het voormalige gemeentehuis in Rijsbergen. Het museum vervult een brugfunctie tussen heden en verleden. Het is een plek waar het specifieke karakter van de vijf kerkdorpen en de buurtschappen zichtbaar wordt. In 10 jaar tijd zijn er door vrijwilligers al meer dan 50 tentoonstellingen georganiseerd.

Beide winnaars ontvingen hun prijs bestaande uit een prachtige glazen schaal, ontworpen door de Zundertse kunstenares Eefje Goos. Tevens ontvingen ze een oorkonde en een geldbedrag. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief