Foto: Annelies Schuurbiers

Strawberry Sailor Singers geven jubileumconcert

  Cultuur

ZUNDERT - Op zondagmiddag 12 januari 2020 vieren de Strawberry Sailor Singers hun 12,5 jarig bestaan met een voor landrotten en zeebonken vrij toegankelijk feestconcert in de zaal van het Wapen van Zundert in de Katerstraat.


Begonnen met zeven mannen, is het koor de afgelopen jaren uitgegroeid tot een groep van 23 enthousiaste zeelui van uiteenlopend pluimage. De muzikanten zijn daarbij inbegrepen. Onder de bezielende leiding van dirigent John Kok zingen zij originele shantys en zeemansliederen en dat voornamelijk meerstemmig. Deels doen zij dat in het Nederlands, maar ook Engelse Franse, Duitse, Spaanse en zelfs een Polynesische shanty brengen zij met veel plezier.

De Strawberry Sailor Singers hebben in de afgelopen jaren een zowel kwantitatief als kwalitatief respectabel repertoire opgebouwd en staan ondertussen op het programma van organisaties als de Wereldhavendagen Rotterdam, Vlissingen Maritiem, Dordt in Stoom, Brandersfeesten Schiedam, Festival Breskens (eerste prijs), festival Grou (Friesland, tweede prijs), Blankenberge (België) en Den Bosch Maritiem.

Zangplezier is altijd het uitgangspunt geweest van de kleine, flexibele en enthousiaste groep. De Sailors zijn, vergeleken met andere maritieme zanggroepen en zeemanskoren, een relatief klein gezelschap. Daarmee en met verrassende uitvoeringen van bekende en minder bekende shantys en ballades onderscheiden zij zich van de circa 350 andere shantykoren en maritieme gezelschappen in Nederland. Ook op instrumentaal gebied heeft het koor zich verder ontwikkeld: naast de accordeon behoren inmiddels bodhran, rithm-box, gitaar, banjo en tin-whistle tot het instrumentarium.

Op 12 januari 2020 kunt u tevens genieten van de welluidende bijdrage van de Ferrymen, een uiterst muzikaal trio, dat onder andere Ierse muziek en folk vertolkt. Inschepen kan zondag 12 januari vanaf 13.45 uur. De koperen cruise duurt tot 17.00 uur.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>