Het Zunderts Toneel zoekt een jonge hoofdrolspeler
Een jongetje op moordonderzoek.
Een jongetje op moordonderzoek. (Foto: HZT)

Het Zunderts Toneel zoekt een jonge hoofdrolspeler

  Sport en Vereniging

ZUNDERT - Voor de voorstelling ‘De Moord op de Hond en Alles wat Daarna moest komen’ is Het Zunderts Toneel op zoek naar een jonge speler voor de hoofdrol, het jongetje Christof. 


Door de corona-maatregelen is de voorstelling afgelopen voorjaar uitgesteld tot volgend jaar. Mede daardoor raakte het gezelschap de jongen kwijt die aanvankelijk deze rol zou spelen. Vandaar de nieuwe vacature.

Boek van Mark Haddon

‘De Moord op de Hond en Alles wat Daarna moest komen’ is gebaseerd op een beroemd boek van Mark Haddon over een autistische jongen die op zoek gaat naar de moordenaar van de hond van zijn buurvrouw. Jorg van den Kieboom schreef het scenario en de regie is van de intussen afgestudeerde regisseur Kevin McKee. Volgens plan had Kevin zijn opleiding aan de Fontys Academie voor Theater in Tilburg dit jaar in mei afgesloten bij Het Zunderts Toneel. Maar ook hier was de pandemie spelbreker. Er is toen echter meteen afgesproken dat de voorstelling later opgepakt zou worden.

Wie zoeken wij

Een van de gevolgen is helaas het gedwongen afscheid van de jonge hoofdrolspeler, waarmee tot dan toe gerepeteerd werd, hij krijgt het spelen volgend jaar niet meer gecombineerd met zijn opleiding. Vandaar de zoektocht naar een nieuwe, jonge acteur. Een jongen van tussen de 13 en 15 jaar oud, met een klein, tenger postuur, die jong oogt voor zijn leeftijd.

Vereisten

Een van de vereisten is het vermogen om goed, soms wat ‘ingewikkelde’ teksten te kunnen onthouden en spelen. Ook fysiek vraagt de regie om een liefst ervaren speler die zowel ‘groot’ als ‘klein’ kan spelen. De jongen speelt in een groep van 8 volwassenen.

Repetities

Onder enig voorbehoud: er wordt gerepeteerd vanaf januari, gespeeld in mei. Repetities zijn in principe één keer per week ’s avonds in Zundert of Breda. Voor meer informatie en aanmeldingen: info@hetzundertstoneel.nl of Peter Dictus 06-12990045 www.hetzundertstoneel.nl

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/zundert&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>