Marathon brengt meer dan 1600 Euro op voor KiKa
<p>Joost en Daniel voor de start van de KiKa Marathon van Zundert 2020.</p>

Joost en Daniel voor de start van de KiKa Marathon van Zundert 2020.

(Foto: Helga Elst)

Marathon brengt meer dan 1600 Euro op voor KiKa

  Sport en Vereniging

ZUNDERT - De KiKa Marathon van Zundert van 2020 zit er al weer op. Onder werkelijk prachtige hardloopcondities werd afgelopen zondag de mythische 42 kilometer en 195 meter afgelegd door Joost van Caam en Daniel Elst. De route liep door en rond de dorpskernen van Klein Zundert, Achtmaal, Wernhout en Zundert en deed ook de in prachtige herfstkleuren getooide bossen en heides van de Pannenhoef, Hazenmeren, Moeren, Reten, Buisse Heide, Krochten en de Gaard aan.


In tegenstelling tot de eerdere edities dit jaar niet met een groep van meelopers en -fietsers die vanaf het begin, halverwege of richting het einde in- en uitstapten maar met inachtneming van de nieuwe door de overheid ingevoerde maatregelen ter voorkoming van verdere verspreiding van het COVID-19 virus. Dat betekende hardlopen met twee personen en toeschouwers minimaal op anderhalve meter afstand. Onderweg werden Joost en Daniel aangemoedigd door vele supporters, op verwachte maar ook op onverwachte locaties en vaak met een versnapering bij de hand (banaan, peperkoek, water, sap, sportdrank, gelletje of energy-bar) waardoor hun trailrugzak richting het einde niet leger maar juist voller werd. In de aangemaakte app groep kon eenvoudig de fysieke locatie van de lopers worden bijgehouden en werden door de supporters gemaakte foto’s en filmpjes live gedeeld. Het maken van de korte stops op de vele plaatsen onderweg zorgde er voor dat het schema met de doorkomsttijden flink op de schop ging waardoor een aantal toeschouwers onderweg ruim langer moesten wachten dan voorzien. Ook de verwachte finishtijd aan de Luitertweg, die gepland was tussen drie uur en half vier, werd met ruim anderhalf uur overschreden.

KiKa

De Marathon van Zundert stond ook dit jaar in het teken van KiKa (Kinderen Kankervrij). Voor dit goede doel is meer dan 1600 Euro ingezameld, waardoor de kans op 100% genezing van kinderen met kanker weer een klein beetje dichterbij is gekomen.

Mocht u nog niet hebben gedoneerd maar wilt u alsnog graag uw steentje bijdragen, de actiepagina https://www.actievoorkika.nl/kika-marathon-van-zundert-2020 is nog open tot en met 31 december 2020.

2021

De volgende editie van de Marathon van Zundert is er hopelijk weer een zoals we die van de eerdere jaren gewend zijn waarin samen kan worden hardgelopen. Mochten de maatregelen snel wijzigen dan wordt er zelfs gedacht aan een voor- en najaarseditie.

Tot die tijd: blijf allen gezond en tot volgend jaar!

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715857990&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/zundert&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;