Afbeelding
Foto: Corine Roks

Deen Mikkel Bjergs wint Dorpenomloop Rucphen 2018

Door: Amber Kuijs Sport

SINT-WILLEBRORD – Mikkel Bjergs pakt zege in Dorpenomloop Rucphen 2018 en daarmee wint de Deen de eerste wedstrijd van de Holland Cup. De negentienjarige renner wordt op de voet gevolgd door leeftijdsgenoot Rune Herregodts uit België. Derde wordt de Nederlander Maarten van Trijp. De 42 ste editie van de Rabobank Dorpenomloop Rucphen 2018 kenmerkt zich door een veelvoud aan internationaal talent.

DOOR CORINE ROKS

De renners reageren enthousiast op het parcours en de organisatie. "Het is mijn eerste wedstrijd in Nederland. Het was een zware wedstrijd, vooral omdat iedereen vooraan wilde zitten", doet de Belg Herregodts (Lotto Soudal U23), verslag. Op 150 meter voor de finish gaat hij aan kop maar wordt alsnog geklopt door wereldkampioen tijdrijden bij de beloften, Bjergs van Hagens Berman Axeon. "Ik heb de sprint te vroeg ingezet. De borden die de meters voor de finish aanduiden hadden van mij wel wat groter gemogen", waaraan hij lachend toevoegt, "Ach die meters bleken voor mij toch iets te ver". De Belg is blij met zijn tweede plaats. Over het parcours zegt hij: "Een mooi parcours, goed aangeduid, ook bij gevaarlijke situaties, en goed vrijgemaakt". Wat ik ook tof vond was de live uitzending. Dat geeft je als renner toch een extra kick".

De wedstrijd is live te volgen bij de finishlijn, middels een groot scherm wordt het peloton gevolgd. Het plein bij Heidestede is omgebouwd tot een Food Court. Gasten kunnen onder het genot van een hapje en een drankje de wedstrijd in de gaten houden. De Foodtrucks serveren friet, hamburgers saté en zalm. Volgens de aanwezige gasten een prima nieuwtje binnen De Dorpenomloop.

Nieuw is ook de Holland Cup, een nieuwe internationale wielercompetitie in Nederland. Zes UCI 1.2 Europa Tour koersen hebben de handen hiervoor ineen geslagen, met als koploper de Rabobank Dorpenomloop. Voorzitter Corrie Maas hierover: "Deze competitie brengt veel talent naar De Dorpenomloop. Het rennersveld telt veel jonge renners die op topniveau presteren. Talent van grote continentale ploegen die aan onze wedstrijd willen deelnemen. We hebben twaalf teams moeten weigeren omdat we vol zaten. En dan te bedenken dat er vandaag ook in Drenthe een grote wedstrijd gereden wordt. Blijkbaar geven de ploegen de voorkeur aan Rucphen".

De winnaar, Mikkel Bjergs, krijgt ook nog eens de leiderstruien van de Holland Cup om de schouders; voor het jongeren- en ploegenklassement. Ook ontvangt hij de prijs voor de meest strijdlustige renner.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief