Een vrije schutter probeert eieren te scoren
Een vrije schutter probeert eieren te scoren Foto: Gilde Sint Willibrordus

Gilde Sint Willibrordus pakt uit

Sport en vereniging

KLEIN ZUNDERT - Voor de 51ste keer organiseert het schuttersgilde van Klein Zundert haar traditionele paaseierenverschieting. Je kunt tijdens deze wedstrijd schieten met een kleinkaliber geweer op banen van 50 meter en op een gelukskaart. Iedereen is welkom om mee te doen aan deze fameuze schietwedstijd waarbij je manden met levensmiddelen kunt winnen en héél véél eieren.

Naast de schietwedstrijd gaat het gilde ook gouden eieren verstoppen in het centrum van Klein Zundert. Alle basisschoolkinderen worden uitgenodigd om op zaterdag 9 april deze eieren te gaan zoeken. Deze kunnen ze dan op zaterdag en zondag ruilen in café Schuttershof voor een lekker paascadeau.

Voor de tuinieren en liefhebbers van moestuinen komt het gilde dit jaar met een mooi aanbod. Na het succes van vorig jaar hebben de gildebroeders besloten wederom aardbeienplantjes te gaan verkopen. Tijdens de wedstrijden kun je de, leuk geprijsde, junidragers en doordragers in een kraampje bestellen. Tevens zullen gildebroeders, op zaterdag 9 april, aanwezig zijn bij de Albert Heijn in Zundert om daar de plantjes te verkopen.

Leven in de brouwerij

Zo brengt dit jaar het oude gilde van Klein Zundert (opgericht in 1681) weer wat leven in de brouwerij. Met gouden eieren voor de kinderen, aardbeienplanten en een leuke verschieting waarmee je al je eieren voor het Paasfeest bij elkaar kunt schieten, proberen de gildebroeders geld in te zamelen en hoopt het gilde wat interesse op te wekken bij de bewoners van onze gemeente. De wedstrijd is een leuke en laagdrempelige manier om de schietsport te leren kennen en is een mooie gelegenheid om kennis te maken met dit aloude broederschap. Deze toffe wedstrijd vind plaats op 7, 8, 9, 10 en 11 april in ons gildelokaal in café Schuttershof te Klein Zundert. Meer informatie op onze website www.gildesintwillibroruds.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief