Uitreiking routeboekje aan burgemeester en wethouder.
Uitreiking routeboekje aan burgemeester en wethouder. Foto: Dorpsraad Wernhout

Dorpsraad kijkt terug op geslaagde bewonersavond

Sport en vereniging

WERNHOUT - Aan belangstelling van publiek geen gebrek afgelopen donderdagavond. Een vol Wierenbos luisterde aandachtig naar wat de mensen van de dorpsraad hen voorschotelde.

Zo weten velen wel van het bestaan van een Pilot Vitaal Buitengebied in Zundert maar weet men vaak niet wat daar zoal bij komt kijken. Voor de dorpsraad hoog tijd hier aandacht aan te besteden. Ook werd uitgebreid verteld over het zogenaamde Beleefpad langs de Aa of Weerijs. Dat dit niet zo maar een fietspad moet worden werd tijdens deze uitleg wel duidelijk. Zo wil men in dit Beleefpad onderwerpen als historie, educatie, natuur, ondernemers en zelfs Vincent van Gogh samenbrengen.

Andere onderwerpen zoals buurtpreventie en de verschillende nieuwbouwprojecten in Wernhout kwamen voorbij. Aan het einde van de avond werd het ommetjesnetwerk geïntroduceerd. Een wandel- en fietstocht in het dorp en buitengebied van Wernhout. De eerste exemplaren van het routeboekje werden hierbij uitgereikt aan onze burgemeester Joyce Vermue en wethouder Twan Zopfi.

Het boekje is te koop bij de VVV in Zundert en exclusief bij diverse verkooppunten in Wernhout.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief