Afbeelding

Gildenstraat en omgeving op de schop

Door: Britta Janssen Algemeen

BIEZELINGE - In de Gildenstraat, Achterweg en een deel van de Waardekensstraat in Biezelinge voert de gemeente Kapelle volgend jaar en in 2021 verschillende werkzaamheden uit.

Als eerste zijn er volgend voorjaar rioleringswerkzaamheden. De gemeente vervangt de riolering in de Gildenstraat en een deel van de Waardekensstraat en Achterweg. Om het overtollige regenwater in de Achterweg af te voeren komt er vanaf de Achterweg tot en met het Donkerewegje een extra afvoerriool.

Nieuw

In 2021 richt de gemeente de Gildenstraat opnieuw in, met nieuwe fundering, bestrating en openbare verlichting. 'De indeling van de straat wijzigt mogelijk', aldus de gemeente Kapelle. Ze werkt aan het inrichtingsplan waarin ze ook suggesties van omwonenden verwerkt en meeneemt dat er soms hard gereden wordt in de Gildenstraat en het er druk is met geparkeerde auto's.

Groen

'Afhankelijk van de nieuwe inrichting behouden we de bomen in de groenstrook zoveel mogelijk. De coniferen en lage beplanting verwijderen we en vervangen we voor een andere groenafscheiding.' De beplanting voor de Gildenstraat 2 verdwijnt tijdens het rioleringswerk.
In de Achterweg en Waardekensstraat verandert niets aan de inrichting van de straat.

Kijk voor meer informatie op www.kapelle.nl/gildenstraateo.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief