Afbeelding
Foto: Jessica Rovers

‘Het landschap ervaren op het mooiste moment van de dag met Zak te voet’

Door: Robert Odekerken Algemeen

NISSE - Vroege vogels opgelet: zaterdagmorgen (18 juni) kunnen wandelaars de route ‘Zak te voet’ volgen in een decor van heggen, welen en bloemdijken. Omdat al gestart zal worden tussen 5.00 en 7.00 uur ‘s ochtends, krijgen deelnemers de mogelijkheid om met zonsopgang de natuur te zien ontwaken. Naast dit schouwspel worden zij bovendien getrakteerd op verschillende korte optredens van Zeeuwse muzikanten, dichters, een verhalenverteller en theatermakers.

De wandeling wordt georganiseerd door Rotaryclub Goes-Reimerswaal in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Zeeland. Karen Keukelaar vertelt dat het de eerste keer is dat de rotaryclub een wandeltocht voor het goede doel organiseert. “We zijn benieuwd hoeveel mensen zich gaan inschrijven. Via sociale media gaan we de wandeltocht onder de aandacht brengen en ook delen we flyers uit. Iedereen die bij de organisatie betrokken is, vindt het in ieder geval leuk om mee te werken. Dit doen ze allemaal op vrijwillige basis. De rotaryclub wil graag wat doen voor de samenleving. De opbrengst van de wandeltocht gaat naar onder andere Landschapsbeheer Zeeland, de Jeugd Theater School en andere natuur- en cultuurorganisaties in de regio”.
Naast theater, verhalen, muziek en poëzie zal een boswachter van Natuurmonumenten iets vertellen over de omgeving. “Het is zo mooi hier. In het heggengebied zijn routes uitgezet van acht en elf kilometer. Wandelaars krijgen een aantal korte optredens te zien. Zo hebben drie jongeren van de Jeugd Theater School speciaal voor de wandeltocht een voorstelling gemaakt en in ‘t Kerkje van Nisse zal klassieke muziek te horen zijn. Bijzonder aan het evenement is dat het een mooie combinatie is tussen cultuur en natuur. Omdat er zo vroeg gestart zal worden kunnen wandelaars de omgeving ervaren op het mooiste moment van de dag.”

Volgens Karen is het de bedoeling om van ‘Zak te voet’ een jaarlijks terugkerend evenement te maken. “We zouden dan ook graag de wandeltocht uitbreiden met meerdere afstanden en routes en met wellicht aansluitend een ontbijt. Maar we vinden het nu al fantastisch dat we dit met z’n allen voor elkaar gekregen hebben. We merken dat mensen het heel leuk vinden om weer iets samen te kunnen doen”.

Meer informatie

De start vindt plaats vanaf het kruispunt Ambachtsherendijk/Brilletjesdijk in Nisse. Deelname kost tien euro voor deelnemers vanaf achttien jaar. Onder de achttien is deelname gratis. Kijk voor meer informatie en aanmelding: www.zaktevoet.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief