Natuurgebied Den Inkel.
Natuurgebied Den Inkel.

Reimerswaal werkt aan toekomstvisie tot 2040

Door: Britta Janssen Algemeen

KRUININGEN - De gemeente Reimerswaal gaat een plan voor de toekomst maken voor de periode tot 2040. Hoe deze strategische visie tot stand komt, is vastgelegd in een projectplan dat de gemeenteraad dinsdag 19 december bespreekt.

De strategische visie, die Koers 2040 heet, is tegelijkertijd de basis voor de omgevingsvisie die alle gemeenten moeten maken. In de visie legt de gemeente de koers en doelen tot 2040 vast. Daarmee geeft ze richting en duidelijkheid aan de gemeentelijke organisatie, maar ook aan de inwoners, bedrijven, maatschappelijke instellingen en andere partijen waarmee ze samenwerkt. 

Voor en door Reimerswaal

‘Een belangrijk uitgangspunt is dat de visie voor en door Reimerswaal wordt gemaakt’, schrijft Reimerswaal in een persbericht. ‘Dit betekent dat de visie samen met inwoners, verenigingen en bedrijven tot stand komt.’

Ook over hoe de gemeente de visie gaat opstellen en wat daarbij belangrijk is dachten inwoners en leden van de sociale teams, informatie- en steunpunten en de dorpsraden, medewerkers van de gemeente en leden van de gemeenteraad mee. De ‘rode draad’ uit deze gesprekken is meegenomen in het algemeen kader en de uitgangspunten van het projectplan. 

De gemeente wil de visie maken om alles wat goed gaat te behouden en een basis te hebben om met nieuwe ontwikkelingen om te gaan. 

Hoe gaat het nu verder?

De gemeenteraad bespreekt het projectplan op 19 december. Als ze het plan vaststelt start de ontwikkeling van de strategische visie begin 2024. De planning is dat het geheel voor het einde van 2025 klaar is. 

Meer informatie over het project is te vinden op de gemeentelijke website: www.reimerswaal.nl/toekomstvisie-reimerswaal



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief