Afbeelding
Foto: Scheldegalm Hansweert

Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

Door: Redactie Algemeen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

Het programma van Koningsdag in Yerseke:

10.30-11.00 uur: Ingang Moerzicht, ophalen van je startnummer voor versierde fietsen en je ontvangt ook de bon voor gratis frietjes.

11.00 uur: Hijsen vlag bij Moerzicht onder begeleiding van Muziekvereniging Mozart.

11.15 uur: Start muzikale optocht versierde fietsen.

12.00 uur: Aankomst terug bij Korfalveld. Frietjes eten en aansluitend start de spelletjesmiddag op het terrein van de korfbal. Leuke attracties & Karaoke Caravan!

12.00 uur: Aanvang Vrijmarkt. Locatie: parkeerterrein voor het korfbalveld.

Tussen 13.00 en 15.00 uur: Lasergame in gymzaal Te Haere (ingang via korfbal kant). Op eigen gelegenheid, jonge kids met begeleiding.

15.30 uur: Einde spelletjesmiddag.

16.00 uur: Prijsuitreiking versierde fietsen. Aansluitend roofvogelshow op het korfbalveld. Aansluitend live muziek bij Café de Sportvisser van de band Stoney Road.

Volg de socials voor de laatste updates: Koningsdag Yerseke.

Hansweert

Ook Hansweert viert Koningsdag uitgebreid. De organisatie is in handen van de evenementenstichting Answest op z’n best en alle activiteiten vinden plaats op het centraal gelegen dorpsplein voor dorpshuis Kaj Munk. 

De feestelijkheden vangen aan om 10.00 uur in de Muziektuin aan de Boomdijk. Daar is het verzamelen voor een korte optocht met versierde fietsen door het dorp achter de plaatselijke muziekvereniging Scheldegalm aan. De optocht eindigt op het dorpsplein waar met het hijsen van de vlag (10.30 uur), de dag officieel geopend is. 

Direct daarna volgt de prijsuitreiking voor de mooist versierde fietsen. In de middag is het dorpsplein vanaf 14.00 uur de plaats waar alles gebeurt: een kleedjesmarkt, diverse springkussens, behendigheidsspelletjes, schminken en natuurlijk een heerlijk terras om uit te rusten en van alle activiteiten te genieten. 

Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina van Answest op z’n best.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief