Afbeelding
Archieffoto: Jeroen van Opstal

Koningsdag in Reimerswaal en Kapelle van start

Door: Britta Janssen Algemeen

KAPELLE/KRUININGEN - Nederland viert vandaag de 57e verjaardag van koning Willem-Alexander. Ook de gemeenten Kapelle en Reimerswaal kleuren oranje.

In Kapelle start om 10.00 uur een feestelijke fietsoptocht vanaf het gemeentehuis en van 12.30 tot 16.30 uur zijn er kinderspelen rondom het kerkplein.

In Wemeldinge is er om 11.30 uur een versierde optocht met alles wat maar rijdt. Van 13.00 tot 15.30 uur kunnen de kinderen zich vermaken op muziek, dansen, spelen en schminken in de gymzaal.

Reimerswaal

In de gemeente Reimerswaal bezoeken leden van het college van burgemeester en wethouders verschillende activiteiten. Zo waren ze aanwezig bij aubades in meerdere dorpen om de dag feestelijk te beginnen. Om 12.15 uur is de burgemeester bij de prijsuitreiking van de zeskamp op de Markt in Kruiningen en tussen 14.00 en 17.00 uur bij het middagprogramma van Koningsdag in Hansweert.

Wethouder Maarten Both is om 11.45 uur aanwezig bij de prijsuitreiking van de optocht in Krabbendijke. Wethouder Ad Meeuwsen neemt tussen 13.00 en 16.00 uur in Rilland een kijkje bij het oranje middagprogramma. Daar is ook wethouder Martien van Overloop present. Daarvoor hijst Van Overloop om 11.00 uur de vlag voor de opening van Koningsdag bij zorgcentrum Moerzicht in Yerseke.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief