2 voertuigen waarmee de tour gedaan gaat worden
2 voertuigen waarmee de tour gedaan gaat worden Foto: Memorial 40-45 Kapelle

Battlefieldtour de Franse Slag

zaterdag 1 oktober 2022 13:00

“De komst van de oorlog op 10 mei 1940 bracht voor een groot deel van Nederland veel schade en lijden. De inwoners van Zuid-Beveland en Walcheren hadden op die dag niet kunnen voorzien dat Zeeland ook het strijdtoneel van een korte en zeer intense strijd zou worden. Een deel van de Franse troepen, die direct naar Nederland waren gekomen, besloot het Kanaal van Zuid-Beveland te gebruiken als verdedigingslinie om de Duitsers tegen te houden. Mede door het wegvallen van de Nederlandse troepen was dit zeer lastig, maar desondanks vochten de Fransen moedig vanaf 15 mei tot 17 mei op Zuid-Beveland en Walcheren. De Franse militaire begraafplaats in Kapelle is een herinnering aan deze strijd. Recentelijk is oorlogsmuseum Memorial 40-45 Kapelle aan de Goessestraatweg weer begonnen met het organiseren van Battlefield Tours vanuit Kapelle. Deelnemers kunnen hierbij meerijden in een militair voertuig, met een gids, langs een aantal van de belangrijkste gevechtslocaties, zoals de Postbrug. Daarnaast wordt er een uitgebreide rondleiding in het museum en op de Franse militaire begraafplaats gegeven. Dit duurt in zijn geheel ongeveer 2:30 uur. De volgende Battlefield Tour staat gepland op zaterdag 1 oktober om 13:00 uur. Inschrijven kan via info@memorial4045kapelle.nl