Afbeelding

Goes weer op z’n kop voor Wallenloop

Sport en vereniging

GOES - Voor de 56e maal staat het centrum van Goes aan de oostrand op zijn kop voor de Wallenloop. Rondom de oostelijke stadsvest speelt zich op zaterdag 7 januari de traditionele hardloop-wegwedstrijd af. Als parcours dienen ook dit jaar weer de Oostsingel en de hogergelegen Oostwal. De Wallenloop behoort tot de oudste wegwedstrijden van Zeeland. Organisator is de plaatselijke atletiekvereniging AV'56.

Een van de deelnemers is de 17-jarige Tim Van de Velde uit Duffel (België), die op dit moment regerend Europees jeugdkampioen op de 2000 m steeplechase is. Hij werd in juni j.l. Europees kampioen in Tbilisi (Georgië). De honderden hardlopers, uit Nederland en België, proberen in hun (veelal) eerste wedstrijd van het nieuw jaar een goede prestatie neer te zetten, als opmaat naar de rest van het jaar. De volwassenen lopen 7,5 km, over zes rondjes van ruim 1200 meter. De jeugd loopt kortere afstanden.

De jongsten beginnen om 13.00 uur, de volwassenen om 14.25 uur.

Volle bus uit België

De AV'56-zustervereniging Atletiek Club Duffel uit België heeft al laten weten, dat dit jaar weer een autobus vol atleten naar Goes komt, vooral jeugd. De nummers 1 en 2 van vorig jaar bij de senioren, Tim Van der Velde en Maarten Denys, komen ook mee. Zij kwamen vorig jaar samen als winnaar over de meet, in exact dezelfde tijd. Overigens is het een misvatting, dat de Goese Wallenloop alleen zou openstaan voor wedstrijdlopers: ook trimmers en recreanten kunnen inschrijven.

De start is op de hoek Oostsingel/Voorstad. Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in het naburige bruine café Baarends aan de Voorstad. Daar is na afloop ook de prijsuitreiking. Ook slijterij Dominicus verleent medewerking.

De publieke belangstelling voor de Goese Wallenloop is gewoontegetrouw groot.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief