Afbeelding
Foto: Flickr

Kapot remlicht zorgt voor gevaarlijke achtervolging

Door: Remko Vermunt 112 Meldingen

ROOSENDAAL - Een 29-jarige man uit Roosendaal is maandagavond aangehouden na een heftige achtervolging door de stad. De man kreeg in eerste instantie een stopteken omdat zijn remlichten niet werken. De bestuurder gaf echter geen gehoor aan het stopteken en scheurde er juist met hoge snelheid vandoor. "Met snelheden van boven de 90 kilometer per uur ging het door Roosendaal. De bestuurder van de achtervolgde auto maakte verschillende verkeersovertredingen en beschadigde op zijn vlucht nog een geparkeerde auto", meldt de politie.

De politie achtervolgde de verdachte en mensen op straat hielpen de agenten door aanwijzingen te geven over waar de auto naartoe reed. "Uiteindelijk reed de bestuurder zich klem in een doodlopende steeg bij de Expeditiestraat." De man ging er rennend vandoor en één van de agenten ging hem achterna. "In de Raadhuisstraat was de vluchtende man zo buiten adem dat hij moest stoppen. Hier kon hij worden staande gehouden en aangehouden." De man is meegenomen naar het cellencomplex en heeft daar een verklaring afgelegd. Later op de avond is de man in vrijheid gesteld.

De auto waarin de verdachte reed bleek geen eigendom van hem te zijn. Daarnaast trof de politie een zakje cocaïne aan bij de fouillering. "De man moest ook een speekseltest ondergaan. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van cocaïne. Op last van de hulpofficier van justitie is er bloed afgenomen bij de verdachte. Dat wordt opgestuurd naar het NFI om het bloed te testen op hoeveelheden cocaïne. De uitslag volgt later."



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief