Afbeelding
Foto: Christian Traets

Automobilist rijdt dagbesteding binnen en neemt de benen

Door: Yvonne Vermeulen 112 Nieuws

ROOSENDAAL - In Roosendaal is woensdagnacht een automobilist met zijn auto een gebouw binnengereden. Dit gebeurde aan de Gerard Ten Borchstraat. De bestuurder is er vandoor gegaan. 

De auto is vermoedelijk vanuit de Gerard Doustraat op de T-splitsing met de Gerard Ten Borchstraat rechtdoor een het Dagcentrum De Plantaan van SDW binnengereden. De automobilist is hierna op de vlucht geslagen. Meerdere hulpdiensten waaronder de brandweer en een ambulance kwamen ter plaatse. De ravage is zowel binnen als buiten enorm. De auto heeft een hekwerk omver gereden, door een pui van het pand en is daarna in een lokaal tot stilstand gekomen. Ook zou de automobilist op een haar na een boom hebben gemist, laat een 112-correspondent weten. 

De brandweer heeft de stroom en het water van het pand afgesloten, en de accu van de auto. Er zou geen sprake zijn van instorting of een onstabiele situatie aan het gebouw. De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder. Volgens omstanders zou de auto heel hard door de straat hebben gereden. De auto is door een bergingsbedrijf uit het pand gehaald en afgevoerd. Een gespecialiseerd bedrijf zal het pand verder dichttimmeren.

Het is een dagbesteding locatie voor mensen met een matige tot ernstige verstandelijke en/of meervoudige beperking. Hoe de dagactiviteiten overdag opgepakt gaan worden, is nog niet bekend.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief