Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Zilverlinde opent speciale boekenruilkast

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Kinderboekenschrijfster Monique van der Zanden heeft woensdagochtend samen met de kinderen van de Zilverlinde de nieuwe boekenruilkast geopend. Dat gebeurde in het kader van de Kinderboekenweken die van 3 tot en met 14 oktober in Nederland worden gehouden.

De schrijfster kwam al vroeg naar de basisschool om voor te lezen aan de verschillende klassen. Zo las ze onder andere het boek Sprankel voor aan de kleuterklas. Niet alleen las ze voor uit het boek, er werd ook bij gezongen en er werd muziek bij gemaakt tot grote vreugde van de kinderen. Na afloop werd op het schoolplein de boekenruilkast onthuld.

"Lezen is heel belangrijk en heel leuk. Daarom hebben we vandaag een schrijfster in ons midden", vertelde Annemarie Slabbekoorn bij de onthulling. "Vandaag openen we deze bijzondere kast. Als jullie thuis een boek hebben gelezen, dan kan je die ruilen in deze kast ruilen voor een boek dat je nog niet hebt gelezen." Zo kunnen de kinderen als het goed is veel meer lezen, én het is natuurlijk goed voor het milieu. "Net als de boeken van Monique. Die zijn gedrukt op gerecycled papier en met milieuvriendelijke inkt."Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief