zwemmen1
zwemmen1

SP wil schoolzwemmen weer invoeren in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Welke maatregelen en hoeveel budget is er nodig om in de gemeente Roosendaal het schoolzwemmen weer in te voeren? Dat wil Adriënne Maas-Cleeren namens de SP-fractie weten.

Het aantal verdrinkingen in Nederland stijgt en de SP is van mening dat kinderen nooit het risico mogen lopen op verdrinking, doordat ze niet hebben leren zwemmen. "Zeker de zomerperiode is risicovol, dat is helaas ook in deze zomer weer gebleken. Het is daarom noodzakelijk dat kinderen goed leren zwemmen." Volgens Maas was het vroeger vanzelfsprekend dat kinderen via het schoolzwemmen leerden zwemmen, maar sinds het afschaffen van het verplichte schoolzwemmen biedt nog maar dertig procent van de gemeenten schoolzwemmen aan. "De gemeente Roosendaal heeft de financiering voor het schoolzwemmen in het basisonderwijs per 1 augustus 2012 beëindigd."

De SP wil daarom weten hoeveel kinderen er sinds het afschaffen van het schoolzwemmen van de basisschool zijn afgekomen zonder zwemdiploma. "Bent u bereid om in overleg te gaan met scholen, de zwembaden en zwemlesaanbieders om gezamenlijk te bezien wat nodig is om ieder kind in Roosendaal een zwemdiploma te laten behalen?"Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief