Het winnende team van de Zilverlinde uit Roosendaal, deelnemers aan de Vakkanjer Challenge.
Het winnende team van de Zilverlinde uit Roosendaal, deelnemers aan de Vakkanjer Challenge.

Leerlingen Zilverlinde winnen wisseltrofee bij Vakkanjers

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Roos, Peppe, Naomi en Lieve uit groep 7/8 van de Zilverlinde in Roosendaal hebben woensdagochtend de eerste prijs gewonnen bij de Vakkanjer Challenge. 

Ruim tienduizend leerlingen gingen dit schooljaar aan de slag met de Vakkanjer Challenge. Vakkanjers is een programma waarin leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar van het vmbo hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever met een echt probleem. 

Ook Roos, Peppe, Naomi en Lieve gingen met een probleem aan de slag. Altorffer Drukkerij uit Roosendaal vroeg de scholieren om een nieuwe verpakking te ontwerpen voor chocolaatjes. De meiden gingen hiermee meteen aan de slag. Hun idee? Duo Breek. Een verpakking die je gezamenlijk moet open 'breken'. "Op één kant van de verpakking staat een opdracht, die moet die persoon meteen uitvoeren."

De gedachte hierachter is dat mensen niet alleen leren om te delen, maar dat het ook goed is voor de communicatie én je maakt mensen heel erg blij. Onlangs werden er op de Zilverlinde al opnames gemaakt, zodat de scholieren hun plannen konden presenteren. Die filmpjes werden woensdag tijdens een live-uitzending uitgezonden. 

Aan het eind van de spetterende afsluiting werden de scholieren op school verrast met de wisseltroffee. Meer informatie over de challenge en alle winnaars vind je hier: www.vakkanjers.nl/finaleBlijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief