Afbeelding

Blauwe speeltuin niet meer veilig: nieuw speeltoestel duurt nog drie maanden

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Binnen drie maanden verwacht de gemeente Roosendaal een nieuw speeltoestel te kunnen plaatsen nabij de L-Bergen. Dat laat wethouder Inge Raaijmakers weten op vragen van Evelien van der Star (VLP).

De zogenoemde blauwe speeltuin nabij de L-Bergen is sinds enkele dagen afgesloten met een hek. Het speeltuintje is niet veilig meer en daardoor kan er niet meer gespeeld worden. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen, echter dit moet wel veilig gebeuren”, stelde Van der Star. Zij wilde dan ook weten wat er gebeurd is met het speeltuintje en tot wanneer het speeltuintje gesloten is. 

De gemeente laat nu weten dat het speeltoestel is afgekeurd en dus niet meer veilig is. “Daarom kan de gemeente veilig gebruik niet meer garanderen.” Samen met bewoners wordt nu nagedacht over een nieuwe invulling van het speeltuintje. “Afhankelijk van de levertijd van het nieuwe speeltoestel en de voortgang van het participatieproces, verwachten we binnen 3 maanden een nieuw speeltoestel te kunnen plaatsen.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief