Afbeelding
Foto: Gemeente Breda

VLP en ChristenUnie willen proef met reflecterend zebrapad op Boulevard

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De gemeente Breda is vorige week gestart met een proef met een reflecterend zebrapad. “Omwonenden geven aan dat het reflecterende zebrapad veiliger aanvoelt ten opzichte van het oude zebrapad”, stellen de VLP- en ChristenUnie-fracties.

Het idee achter het felgekleurde zebrapad is dat de strepen door de reflectie veel meer opvallen. In plaats van ‘gewoon’ wit, zijn de strepen van het pad namelijk reflecterend groen geschilderd. Daardoor wordt het zebrapad door verkeer minder snel over het hoofd gezien, en is het zebrapad dus veiliger.

Op de Boulevard bevindt zich ook een zebrapad waar omwonenden en voetgangers zich nog steeds zorgen maken over de verkeersveiligheid. “De aanleg van dit zebrapad, precies te midden van een open afrit voelt al niet goed en daarnaast wordt regelmatig met hoge snelheid op de Boulevard gereden.”

De twee politieke partijen willen daarom weten of het college bekend is met de proeven die regelmatig met reflecterende zebrapaden worden gehouden. Zo ja, heeft u hierover kennis en ervaring vanuit andere gemeenten opgedaan? Daarnaast willen de twee partijen weten of het college bereid is om als proef een reflecterend zebrapad op de Boulevard ter hoogte van de in- en uitgang waar onder meer de Aldi en Action zijn gehuisvest, aan te leggen.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief