Afbeelding
Foto: Marc Moussault

Feest in het openluchttheater Nispen

Door: Remko Vermunt Algemeen

NISPEN - Het weekend van 10 en 11 juli is het theater wat in Nispen de klok slaat. In dat weekend is het precies 6 jaar geleden dat wethouder van cultuur, Hans Verbraak, het openluchttheater van Nispen feestelijk opende en dat moet gevierd worden!

Op zaterdag 10 juli is het Driemaal Plankenkoorts wat de aftrap doet. Letterlijk; want voor deze voorstelling zijn ze een samenwerking aangegaan met jubilerende voetbalclub NSV. Om 15.30 en 19.30 uur is het podium voor de geroutineerde spelers van Driemaal Plankenkoorts die met hun komst naar Nispen een soort van thuiswedstrijd spelen alvorens ze met hun optredens weer het land in zullen gaan.

Een lege theatervloer, een goedgevuld kledingrek, een kist vol attributen en meer dan een eeuw aan ervaringen, anekdotes en verhalen over NSV. Dat zijn de ingrediënten voor deze voorstelling van Drie Maal Plankenkoorts.

In “NSV zet DMP voor het blok” duikt de Brabantse theatergroep middels improvisatietheater in de wereld van de Nispense voetbalvereniging NSV. Geïnspireerd op de 100-jarige clubgeschiedenis en de lokale actualiteit krijgen de acteurs prikkelende situaties voorgeschoteld. Aan hun de enerverende taak om deze situaties uit te werken tot hilarische, intieme of spannende scènes. Een afwisselende theatervoorstelling die ontstaat voor de ogen van het publiek. Steeds verrassend, als het leven zelf.

Levensgrote poppen

Op zondag 11 juli is het veelvuldig bekroond theatermaker/poppenspeelster Ila van der Pouw die met haar levensgrote poppen terug naar Nispen komt. Wie zich de voorstelling ‘Ei met het staartje’ van 5 jaar geleden nog kan herinneren; weet dat het een middag zal worden van Magisch Theater.

Wie kent het verhaal van Tarzan niet? Deze imponerende en tijdloze klassieker zal in Nispen opnieuw tot leven gewekt worden. Een gorillamoeder ontfermt zich over een in de jungle achtergelaten baby en geeft hem de naam Tarzan. Tarzan groeit op bij zijn nieuwe familie, een groep gorilla’s, en vele andere dieren. En dan verschijnt na tien jaar zijn tante in de jungle. Ze is op zoek naar haar vermiste neefje en van plan hem mee te nemen naar de beschaafde wereld. Je kunt Tarzan natuurlijk uit de jungle halen, maar kun je de jungle ook uit Tarzan halen? Een voorstelling over wie je bent, waar je thuis hoort maar bovenal over de moed om voor jezelf te kiezen. Een familievoorstelling die heel fijn gaat zijn voor zowel jong als oud. Deze voorstelling start om 14.30 uur.

Kaartjes voor zowel zaterdag als zondag zijn nog beschikbaar. Stuur hiervoor een mailtje naar reserveer@oltn.nl De kassa opent steeds een half uur voor de voorstelling, alwaar kaartjes contant afgerekend kunnen worden.

Maatregelen

Vooralsnog wordt er in het Openluchttheater van Nispen nog gewerkt met de 1,5 meter afstand. Dit betekend dat er iets minder zitplaatsen beschikbaar zijn en tegelijktijdig dat het voor iedereen mogelijk is om een kaartje te reserveren zonder na te hoeven denken over een app of je vaccinatiestatus.

Voor muziekliefhebbers is zondag 18 juli goed om alvast in de agenda te noteren. Die middag zal er in het openluchttheater van Nispen om 14.30 uur de exotische middag van start gaan. Achtereenvolgend zullen Agge Nebbisj, Caramelos en het Wereldmuziekduo hun opwachting maken om een middag vol klanken vanuit alle windstreken aan het publiek ten gehore te brengen. Meer info hierover is te vinden op www.oltn.nl [n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief