Joey Boussen (rechts) werd tweede bij het NK
Joey Boussen (rechts) werd tweede bij het NK

Joey Boussen tweede bij NK Open Pitbike 2021

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Joey Boussen is tweede geworden in het NK Open Pitbike. Een bijzondere prestatie, toch zeker als je weet dat Joey halverwege dit seizoen een overstap heeft gemaakt naar een andere klasse. 

Vorig jaar had Joey Boussen nog plannen voor het NK Ohvale 110cc, maar dit jaar heeft hij opeens de tweede plaats te pakken bij het NK Open Pitbike. “Het is weer een heel apart seizoen geworden”, aldus Joey. “We hadden weer te maken met corona en de beperkingen, waardoor er races zijn uitgevallen en of verplaatst.” Halverwege het seizoen zijn enkele races ook nog omgezet naar trainingen, waardoor in juli pas de eerste echte race voor de competitie plaatsvond. “In de tussentijd ben ik ook nog een proefdag wezen crossen, wat ik ook erg leuk vond maar ik miste duidelijk het asfalt.”

Daarnaast maakte Joey een proefrit op een zogenaamde Pitbike. “Dat is net een kleine crossmotor, maar dan uitgerust met racebanden, aangepaste vering en remmen. Dit vond ik een geweldige ervaring en paste nog veel beter bij mij gezien mijn lengte.” Vanaf augustus besloot Joey dan ook om het seizoen voort te zetten in de NK Open Pitbike Cup. “Met 155cc is dat ineens een heel andere ervaring en ik kan wel zeggen dat ik er volop van heb genoten.
Uiteindelijk is het zo goed gegaan dat ik het seizoen heb kunnen afsluiten op een tweede plaats, waardoor ik mijzelf nu vicekampioen mag noemen.”

De plannen voor volgend jaar zijn om uit te komen in het ONK Pitbike Open wat georganiseerd zal worden door The Race Factory. “Ik heb er enorm veel zin in, maar we moeten nu eerst de winter door zien te komen. Al mijn ontwikkelingen zijn weer te volgen via joeyracing.nl”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief