Afbeelding
Foto: VLP/PvdA

PvdA en VLP maken zich zorgen over ‘onveilige bomen’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Heeft de gemeente Roosendaal een lijst van alle bomen met een twijfelachtige conditie? En wordt er van dergelijke bomen een risicoanalyse gemaakt? Die vragen hebben de VLP en PvdA gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

De twee politieke partijen kregen de afgelopen dagen meerdere meldingen van bomen die mogelijk onveilig staan ten opzichte van woningen. “Bomen zijn over het algemeen een aanwinst voor de leefbaarheid van een stad of dorp, maar bomen zijn ook kwetsbaar. Storm Corrie die maandag over ons land raasde heeft aangetoond dat bomen nu eenmaal takken kunnen verliezen of zelfs helemaal kunnen omvallen”, aldus Jos Heeren, Alex Raggers en Michael Yap.

“Onze fracties bereiken ook berichten dat inwoners over meerdere van zulke bomen in contact zijn geweest met de gemeente. Zelfs over hoge bomen die op het oog niet meer gezond lijken en daarmee extra kwetsbaar zijn. Deze inwoners hebben het gevoel dat de gemeente soms wat te veel kijkt naar het behoud van bomen. Ook als deze bomen wel erg gevaarlijk ogen. Inwoners voelen zich op dit dossier niet altijd prettig gehoord.”

De fracties willen dan ook weten hoe de communicatie verloopt met inwoners en omwonenden als zij twijfels over de veiligheid van bomen aan u melden? “Bent u het met onze fracties eens dat soms preventieve kap van bomen noodzakelijk kan zijn voor de veiligheid van omwonenden? En wat is de procedure bij enige schade voor omwonenden door bomen op gemeentegrond? Bijvoorbeeld door afvallen van takken of door wortelopdruk?”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief