In 2021 vond er ook al een ongeluk plaats op de Moerstraatseweg
In 2021 vond er ook al een ongeluk plaats op de Moerstraatseweg Foto: Christian Traets

Gemeente onderzoekt kruising Moerstraatseweg na heftige ongelukken

Door: Remko Vermunt Algemeen

MOERSTRATEN - De gemeente Roosendaal beschouwt de kruising Moerstraatseweg-Gareelweg-Diefhoekseweg niet per se als een structureel verkeersonveilig kruispunt. Toch wordt er een onderzoek gestart naar deze kruising om te bekijken of extra maatregelen nodig zijn.

Dat laat de gemeente Roosendaal weten op vragen van de VLP-fractie. Onlangs vonden er in korte tijd twee ongevallen plaats op het kruispunt. “Het betreffende kruispunt is een zeer onoverzichtelijk verkeerspunt en leidt ook dagelijks tot bijna ongevallen”, stelt Eric de Regt namens de VLP. Hij wilde dan ook van het college weten of zij de mening delen dat het hier gaat om een zeer onoverzichtelijk en gevaarlijk verkeersknooppunt.

Die mening deelt de gemeente echter niet. “De geregistreerde ongevallen (in de periode van 2014 t/m 2020 hebben hier 3 ongevallen plaatsgevonden) bevestigen niet dat hier sprake is van een structureel verkeersonveilig kruispunt”, aldus de gemeente. Hoeveel ongelukken er in 2021 hebben plaatsgevonden is nog niet bekend en de gemeente kan ook (nog) geen uitspraken doen over de twee ongevallen van eerder dit jaar. “Wij hebben de informatie opgevraagd bij de politie.”

Toch is de gemeente inmiddels een onderzoek gestart naar de toedracht van de ongevallen. “Naar verwachting kunnen wij voor de zomervakantie aangeven of en zo ja welke maatregelen hier eventueel getroffen kunnen worden.”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief