Afbeelding
Foto: Will Rombouts

CUMA Roosendaal keert terug onder de vlag van CVR

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Op 11 juni vindt de volgende editie plaats van de Culturele Manifestatie CUMA Roosendaal. Cultuur Verbindt Roosendaal (CVR) neemt na bijna dertig jeer het organisatorische stokje over van Stichting Roos. Doelstelling blijft een podium te bieden voor alle kunsten, maar vanaf een nieuwe locatie en met een breder aanbod.

De Culturele Manifestatie (CuMa) wordt dit jaar georganiseerd in het (recent officieel geopende) Cultuurhuis Bovendonk. Het Cultuurhuis biedt vast en incidenteel onderdak aan nagenoeg 40 culturele en maatschappelijke instellingen uit de gemeente Roosendaal. Het voormalige schoolgebouw aan de Bovendonk in Roosendaal beschikt over verschillende lokalen, tal van kantoorruimtes, een compleet ingerichte theaterzaal en een zonovergoten binnentuin. CVR: “In al deze ruimtes bent u op 11 juni aanstaande van harte welkom om kennis te maken met de verschillende culturele instellingen die onze gemeente rijk is. Naast het vaste podium in de Theaterzaal zal er ook een tweetal podia worden gecreëerd in de buitenlucht. Waar sommige instellingen kiezen voor een doorlopend aanbod zullen anderen kiezen voor één presentatiemoment.” Al deze activiteiten worden opgenomen in het programma van de CuMa dat, uiterlijk een week voor datum, gepubliceerd zal worden op de website van Cultuur Verbindt Roosendaal.

Wees welkom op de (vernieuwde) CuMa en maak kennis met alle mooie initiatieven die onze cultuursector rijk is. Op zaterdag 11 juni 2022 bent u van 11.00 tot 17.00 uur welkom in het Cultuurhuis Bovendonk!

Organisaties die onverhoopt niet op de hoogte gebracht zijn van dit evenement, maar met hun culturele instelling/gezelschap wel willen deelnemen aan de CuMa kunnen zich nog tot en met 18 mei aanstaande aanmelden door een e-mail te sturen naar sander@cultuurverbindtroosendaal.nl. “De enige eis die wij stellen, is dat uw initiatief afkomstig in uit de gemeente Roosendaal. Grijp deze kans en laat uw initiatief kennismaken met een nieuw, breed publiek”, aldus CVR.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief