Afbeelding
Foto: Wesley van der Linde

VLP neemt parkeerprobleem in centrum van Heerle onder de loep

Door: Remko Vermunt Algemeen

HEERLE - Welke concrete acties gaat de gemeente nemen om het parkeerprobleem in het centrum van Heerle op te lossen? Dat wil Eric de Regt namens de VLP weten. “De bouw van een aantal nieuwe appartementen aldaar en het überhaupt drukker worden in het dorp door uitbreiding, zijn factoren die het probleem veroorzaken en groter maken.”

Volgens De Regt is de gemeente al meer dan een jaar in gesprek met de Leefbaarheidsgroep Heerle en met enkele winkeliers uit de kern van Heerle. “Deze gesprekken hebben dus nog steeds geen (zichtbaar) resultaat opgeleverd. Het probleem wordt niet opgelost en dat leidt tot ergernissen en ongewenst parkeren op plekken waar dat eigenlijk niet kan en/of mag.”

De VLP-fractie wil dan ook weten wanneer het parkeerprobleem bekend is geworden en welke stappen tot op heden ondernomen zijn. “Wat zijn de resultaten die u hiermee tot op heden geboekt heeft? En welke concrete acties kunt en gaat u nog zetten, en wanneer, om te komen tot een oplossing? Zijn er mogelijkheden om in de buurt van het centrum extra parkeergelegenheid te creëren, zo ja: hoe en waar en welke ‘hindernissen’ moet u daarbij nemen?”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief