Afbeelding

Lancering bewustwordingscampagne inclusiviteit

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Onder het motto ‘Welkom bij de Club van Roosendaal’ organiseert de gemeente samen met Team Goedzooi een bewustwordingscampagne over inclusiviteit. De lancering is op donderdag 7 juli.

De bewustwordingscampagne, maakt deel uit van het op 18 februari 2022 door de gemeenteraad vastgestelde uitvoeringsplan ‘aanpak discriminatie en racisme’ en vloeit voort uit de motie ‘discriminatie en racisme’ uit 2019. “In de afgelopen maanden hebben we met vele inwoners betekenisvolle en inspirerende gesprekken gevoerd. De campagne is het resultaat van de inbreng van Roosendaalse inwoners die hun ervaringsverhalen deelden; Kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een Nederlandse en niet-Westerse achtergrond, uit de LHBTI+ gemeenschap, met autisme, (mantelzorgers) dementie, een verstandelijke handicap, een lichamelijke handicap, slechthorendheid en slechtziendheid, deelden hun persoonlijke verhaal. Ook GGZ-ervaringsdeskundigen deelden hun verhaal. Onder begeleiding van Goedzooi, de creatieve partner, hebben de betrokken inwoners een keuze gemaakt uit de drie campagneconcepten die waren uitgewerkt. De campagnevorm die gelanceerd wordt, is vrijwel unaniem gekozen”, aldus wethouder Evelien van der Star . 

‘Welkom bij de Club van Roosendaal’ is een campagne waarmee de gemeente bewustwording wil creëren over inclusiviteit en verhalen delen die gehoord moeten worden.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief