Afbeelding
Foto: Pixabay

Wouwbaan zonder waarschuwing dicht: Bewoners boos

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL/WOUW - Pas twee dagen van te voren weten bewoners en weggebruikers dat een belangrijke doorgangsweg voor een maand dicht gaat. Vanaf morgen gaat de Wouwbaan dicht voor al het verkeer, inclusief fietsers. De doorgaansweg tussen Roosendaal en Wouw zou pas weer op 28 oktober open gaan. Bewoners kregen van te voren géén waarschuwing van de gemeente en zijn boos. 

De Vrije Liberale Partij (VLP) Roosendaal is op dinsdag 27 september overladen met boze mails en berichten. Volgens bewoners en gebruikers van de Wouwbaan werden zij verrast door het bord aan het begin van de weg. Deze zou immers dinsdag pas zijn geplaatst. “De mensen, de bewoners, weten van niets en zijn heel boos.” 

Van de Wouwbaan wordt veelvoudig gebruik gemaakt. “Niet alleen veel automobilisten, maar vooral ook veel fietsers, met name schoolgaandekinderen, maken gebruik van deze verbinding tussen Wouw en Roosendaal”, stelt de VLP. Ook rijdt er een vaste lijnbus over de route.

Vanwege de plotselinge afsluiting van de Wouwbaan, heeft de VLP met spoed raadsvragen gesteld. Zij willen meer duidelijkheid over het gebrek aan communicatie én vragen zich af wat de gevolgen zijn van de langdurige afsluiting. “Het betreffende aanduiding bord is pas zeer recent geplaatst en veel weggebruikers zijn hiermee volledig overvallen. Op de website van de gemeente worden normaal afsluitingen vermeld, maar deze staat er niet op,” luidt het eerste commentaar vanuit de partij. 

De Roosendaalse partij vraagt om verduidelijking van de situatie. Zo willen ze weten waarom de weg in eerste instantie voor een maand lang afgesloten wordt. Ook vragen ze of de gemeente heeft nagedacht over veilige omleidingsroutes voor onder andere de fietsers. De afsluiting van de weg betekent ook dat openbaar vervoer en hulpdiensten een andere route moeten nemen. “Zijn aanrijtijden van de hulpdiensten gegarandeerd en wanneer zijn die geïnformeerd?”

De partij lijkt vooral te vallen over het gebrek aan communicatie. Ze vragen onder andere naar de wijze van communiceren. Zo blijkt er geen melding op de gemeentelijke website te staan, wat wel gebruikelijk is. Volgens berichten zouden zelfs aanliggende bedrijven niets hebben gehoord van de gemeente. Voor de partij is één vraag aan de gemeente van groots belang: “Vindt u dat, in het kader van een betrouwbare overheid, op juiste en tijdige wijze over deze afsluiting is gecommuniceerd?”Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief