Afbeelding
Foto: politie.nl

Bijna duizend kilo aan drugsgrondstoffen in Roosendaalse loods, verdachten slaan op de vlucht

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - De politie heeft afgelopen weekend bijna duizend kilo aan grondstoffen voor amfetamineproductie in beslag genomen. Ook troffen ze honderden rollen aan exclusieve meubelstof aan die eerder dit jaar gestolen zouden zijn.

Agenten reden afgelopen zaterdag met een politiewagen over het industrieterrein Majoppeveld-Noord aan het Zeggeveld. Bij één van die loodsen brandde verlichting en er stond een rolluik open. Voor de opening van het pand stond een vrachtwagen met oplegger. 

Toen een man bij de roldeur de politie zag, werd de roldeur snel naar beneden gedaan. Omdat duidelijk werd dat deze man zich betrapt voelde, reden de agenten de politiewagen onder het luik zodat hij niet dicht kon. 

Vrijwel direct daarna renden er uit het pand ongeveer vijf personen weg en verdwenen verderop uit het zicht. Eenmaal in het pand werd duidelijk waarom. Er werd 975 kilo aan BMK aangetroffen. Deze grondstof voor het produceren van harddrugs (amfetamine) is in beslag genomen. 

Hiernaast troffen de agenten honderden rollen met een exclusieve stof aan. Deze stof wordt gebruikt voor het bekleden van meubels. Deze rollen zijn eerder dit jaar samen met een oplegger gestolen. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De recherche doet verder onderzoek.  Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief