Afbeelding
Foto: Christian Traets

Gemeente neemt maatregelen na schietpartij Kalsdonk

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL -  De gemeente neemt maatregelen naar aanleiding van de schietpartij in de wijk Kalsdonk afgelopen vrijdag. Zo komt er extra toezicht en handhaving in de wijk en kunnen de buurtbewoners vanavond het gesprek aan gaan over de veiligheid in de buurt. 

Op vrijdag 3 maart werd er op klaarlichte dag geschoten op de Philipslaan, in de wijk Kalsdonk Roosendaal. Dit gebeurde tijdens een uit de hand gelopen ruzie, een 19-jarige Roosendaler raakte hierbij gewond. 

Impact op de buurt
“Een dergelijk incident heeft impact op de buurt,” laat de gemeente Roosendaal weten. “Op dinsdagavond 7 maart organiseren we daarom een moment voor de direct omwonenden. Daar kunnen wijkbewoners in gesprek over de gebeurtenissen en wat dat doet met hun gevoel van (on)veiligheid.” Vanavond zijn onder andere medewerkers van de politie, Slachtofferhulp Nederland en de gemeente aanwezig om het gesprek met de buurtbewoners aan te gaan.

Extra toezicht
De gemeente heeft samen met de politie en het Openbaar Ministerie gekeken naar passende maatregelen in de wijk. Extra toezicht en camera’s moeten weer een gevoel van veiligheid geven aan de buurtbewoners. Ook wordt er gekeken naar maatregelen op lange termijn. “Roosendaal is onlangs toegetreden tot het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid. De Rijksoverheid trekt voorde komende twintig jaar geld uit om de leefbaarheid in de zwakke woonwijken te verbeteren en verloedering tegen te gaan,” aldus de gemeente. “Ook de zogenaamde ‘gouden roltrap’ moet worden afgebroken en voorkomen dat jongeren verleid worden om het criminele pad op te gaan. Armoede, achterstand en achterstelling maken mensen immers kwetsbaar om betrokken te raken bij criminaliteit.”

Reactie burgemeester
Burgemeester Han van Midden zegt in een reactie: “Voor mij is belangrijk dat Roosendalers zich veilig kunnen voelen in de wijk waarin ze wonen. Ik benut daarvoor alle mogelijkheden die ik kan inzetten, zowel op de korte termijn, als op de lange termijn. We hebben een paar jaar geleden goede ervaringen opgedaan, na een soort gelijke geweldsincidenten in de Desdia-wijk. Toentertijd namen we, mede in overleg met buurtbewoners, diverse effectieve maatregelen om overlast en criminaliteit tegen te gaan. Eenzelfde aanpak gaan we ook nu toepassen.”

Politieonderzoek
Het politieonderzoek is in volle gang. Op dit moment kunnen geen inhoudelijke mededelingen worden gedaan over de voortgang van het onderzoek. De officier van justitie en teamchef politie geven hoge prioriteit aan de opsporing van de verdachten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief