Flyer van het concert op 23 april.
Flyer van het concert op 23 april. Foto: Rotaryclub Roosendaal

Rotaryclub Roosendaal organiseert concert met en voor Oekraïners

Algemeen

ROOSENDAAL – Muziek verbroedert, en daarom organiseert Rotaryclub Roosendaal op zondagmiddag 23 april een bijzonder concert voor Oekraïense vluchtelingen. De in schouwburg De Kring optredende muzikanten zijn ook afkomstig uit Oekraïne.

Rotary-lid Mary-Lou Simons legt uit: “Door cursussen Engels die we als club al maanden verzorgen voor de tijdelijke bewoners van De Brink, merken we dat veel vluchtelingen geïsoleerd leven. We willen dat doorbreken door ze met Nederlanders in contact te brengen. Er is alleen muziek uit Oekraïne en de gasten krijgen na het concert Oekraïense hapjes voorgeschoteld. Het systeem is gebaseerd op solidariteit: we verkopen kaarten aan Nederlanders, maar aan elk kaartje is automatisch een gratis toegangsbewijs voor een Oekraïner gekoppeld.”

Twee vermaarde solisten uit Oekraïne treden die middag op. Antoniy Baryshevskyi is pianist en solist van het Nationaal Philharmonisch Orkest van zijn land. En Maryana Golovchenko is een al enige tijd in Nederland wonende zangeres. In Nederland bracht ze kort na de Russische inval in haar moederland een cd uit, samen met Spinvis. Daarmee en met optredens zamelt ze geld in voor lokale initiatieven die door familie en vrienden worden georganiseerd.

De opbrengst van het concert is bestemd voor Wheels of Victory, een organisatie die voertuigen – ambulances en 4x4 pick uptrucks – aanschaft voor gewondenvervoer en transport van hulpmiddelen in Oekraïne.

Voor het Rotaryconcert op 23 april kunnen kaarten à 20 euro (dat is dus inclusief toegang voor een vluchteling en een scala aan lekkernijen na afloop) worden besteld via www.ticketbuddy.nl.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief