Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Vrijwilligers worden verwend tijdens Roosendaal voor Elkaar LIVE! 2023

Door: Marloes Otte Algemeen

ROOSENDAAL – Met een bruisend feest bedankte vrijwilligerscentrale Roosendaal voor Elkaar namens de gemeente alle vrijwilligers afgelopen zondag, tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest in Theater de Kring. In zijn openingswoord haalde bestuurder Gijs Bullens het belang van vrijwilligerswerk aan. “Jullie vrijwillige inzet draagt bij aan het welzijn van onze inwoners en maakt Roosendaal een fijne gemeente om in te wonen en te werken.”

Wethouder Arwen van Gestel kon die woorden alleen maar onderstrepen. “Het mooie aan vrijwilligerswerk is dat je iets kunt betekenen voor een ander. Je hebt bijvoorbeeld een ontmoeting gerealiseerd of iets schoongemaakt. Dit soort acties houdt onze stad sociaal en leefbaar. En het is belangrijk dat we vrijwilligers op een gepaste manier bedanken.” Het team van Roosendaal voor Elkaar organiseerde een gevarieerde middag. De start vond plaats in de grote zaal, waar theaterduo Sebas & Wes de presentatie verzorgde met cabaret en muziek. Ze wisten het publiek geanimeerd bezig te houden met o.a. het spel “Ik hou van Roosendaal”. 

De zaal werd in ‘wit’ en ‘rood’ gesplitst en het publiek kon antwoord geven op vragen als: ‘hoe lang heeft Roosendaal stadsrechten’, maar ook op vrijwilligerswerk gerelateerde vragen. Vaak verbaasde het antwoord het publiek. Stadsdichter Babette van Rijt las een passend gedicht voor en voor de vijfde keer vond de uitreiking van de Talisman plaats, de geluksbrenger van Roosendaal. Een jaar lang mag het Odensehuis Roosendaal een mooie plek voor het schilderij van Benjamin Scheltema vinden. “We voelen ons zeer vereerd, geluk kunnen we altijd gebruiken. We hopen dat mensen bij ons met een glimlach de deur uitgaan en de vrolijke kleuren dragen daar zeker tot bij”, vertelt een enthousiaste Ida Verbiest. Ida is de oprichter van het Odensehuis, een informatie-, advies- en ontmoetingsplek voor mensen met geheugenproblemen. 

Na de voorstelling konden vrijwilligers genieten van muziek van La Sooph, een dansje wagen in een dansstudio of gezellig een hapje en drankje nemen in de foyer of theatertuin. “We voelen ons zeer verwend”, was de veelgehoorde reactie. Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief