Karel Schrooyen en Eric de Regt onthullen het nieuwe kunstwerk in Wouw
Karel Schrooyen en Eric de Regt onthullen het nieuwe kunstwerk in Wouw Foto: Ellen Broos

Kunstwerk ‘de Zevenster’ onthuld in Wouw

Algemeen

WOUW - Op vrijdagmiddag 8 september werd onder grote publieke belangstelling het kunstwerk “de Zevenster” in de Wouwse wijk “de Ster” onthuld.

Het kunstwerk is ontworpen door de Wouwse grafisch ontwerper Karel Schrooyen en bestaat uit 7 aan elkaar verbonden zevens. Iedere punt symboliseert een onderdeel van het uit zeven fases bestaande brouwproces van bier. Het kunstwerk is namelijk geplaatst als eerbetoon op de plek waar ooit tussen 1824 en 1958 de Wouwse Bierbrouwerij “de Ster” stond. 

De middag werd geopend door Peter Buijs die een warm pleidooi hield voor het mooie dorp Wouw. In een uitgebreide toespraak ging Eric de Regt, raadslid uit Wouw, onder meer in op een stukje geschiedenis van de bierbrouwerij en dankte iedereen die aan het project had meegewerkt. Daarna nam Schrooyen zelf het woord om een toelichting te geven op het ontwerp, waarna hij samen met Eric de Regt het kunstwerk onthulde. Als laatste werd er een gedicht uitgesproken door Ivo Weterings. Na de formaliteiten werd er door de ruim 100 aanwezigen geproost met een speciaal gebrouwen “zevenster-biertje” op het nieuwe kunstwerk in Wouw.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief