Afbeelding
Foto: ColSensation

Mont Ventoux kleurt oranje met ColSensation 2023

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - Op 15 september hebben zo’n 200 deelnemers de Mont Ventoux beklommen tijdens de 11e editie van ColSensation. Het evenement vond dit jaar alweer voor de 11e editie plaats.

De Mont Ventoux kleurde weer traditiegetrouw oranje. Het was een prachtige dag met een betoverende zonsopkomst. Er werd gelopen, gefietst, gedanst, gehuild en gelachen. De sfeer op de berg was fantastisch en alle deelnemers hebben de top bereikt. De vele vrijwilligers stonden voor ze klaar met een krentenbol, wat water, een aanmoediging en een laatste duwtje in de rug.

Hoewel elke deelnemer zijn eigen redenen had om deze uitdaging aan te gaan, deelden ze allemaal een gemeenschappelijk doel: zoveel mogelijk donaties ophalen. De opbrengsten van het evenement zijn verdeeld onder verschillende kankergerelateerde doelen:

De helft van de donaties wordt toegewezen aan onderzoek naar blaaskankerbehandeling met behulp van immunotherapie, in samenwerking met KWF. Een ander deel zal worden besteed aan onderzoek naar de toepassing van immunotherapie in de behandeling van medulloblastoom, een vorm van hersentumor bij kinderen, in samenwerking met UMC Utrecht / Bachelor Research Hub. Een deel van de opbrengsten wordt geschonken aan de F|Fort Foundation om films en documentaires te produceren die de bewustwording vergroten over kanker bij AYA’s (jongeren en jongvolwassenen) en het mentale welzijn van deze groep verbeteren.

Daarnaast wordt een bedrag van € 40.000 bestemd voor regionale kankergerelateerde initiatieven in samenwerking met Team Doelbewust.

In totaal hebben de deelnemers, vrijwilligers en sponsoren een indrukwekkend bedrag van € 289.262 ingezameld voor deze 11e editie van ColSensation, wat een buitengewone prestatie is. Dit geld zal een belangrijke bijdrage leveren aan voortdurend kankeronderzoek en bewustwordingsinitiatieven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief