Burgemeester, 'Han van Midden'
Burgemeester, 'Han van Midden' Foto: Timo Reisiger

Burgemeester Han van Midden kondigt vertrek aan in voorjaar 2024

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - Han van Midden heeft aangekondigd dat hij zijn functie als burgemeester van de gemeente Roosendaal zal neerleggen. Van Midden is sinds 2019 burgemeester en zijn vertrek staat gepland voor aankomend voorjaar.

In een brief aan alle inwoners schrijft de burgermeester: “Het spijt me dit te moeten zeggen: ik vertrek als jullie burgemeester. Ik ben immers een commitment van zes jaar aangegaan, maar zal eerder vertrekken.” 

De reden voor het vroegtijdige vertrek van burgemeester Van Midden blijkt een persoonlijke te zijn. Hij en zijn gezin hebben besloten te emigreren naar Curaçao, waar zijn vriendin een baan aangeboden heeft gekregen. Van Midden verklaarde: “Deze stap vergt een grondige voorbereiding, en daarom deel ik dit nieuws nu met de Commissaris van de Koning, de gemeenteraad, het college, onze medewerkers en u allen.” Hoewel de exacte vertrekdatum nog moet worden bepaald, zal deze naar verwachting ergens in het voorjaar van 2024 plaatsvinden. 

Namens het college van burgemeester en wethouders laat wethouder Evelien van der Star-Deijkers weten: ‘’Het was schrikken toen we het nieuws van Han hoorden deze week. Wij betreuren zijn vertrek en respecteren zijn keuze om zijn gezin voorop te stellen. We bedanken Han voor zijn passievolle, geweldige inzet voor Roosendaal en onze dorpen. We blijven met onze burgemeester én jullie ijverig aan de slag om de ambities en prioriteiten uit ons collegeprogramma Zij aan Zij te verwezenlijken.’’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief