Afbeelding
Foto: Politie.nl

Politie schrijft ruim honderd boetes bij MONO-actie in regio Zeeland en Markiezaten

Door: Amy Klaverveld Algemeen

ROOSENDAAL - Donderdag werd in de regio Zeeland en Markiezaten een intensieve politieactie gehouden om de aandacht te vestigen op de campagne MONO, die zich richt op het belang van ongestoord rijden en de weg als enige focus te houden. Het doel van de actie was duidelijk: zorgen voor een veilige thuiskomst voor iedereen door de aandacht op de weg te houden en afleiding tijdens het rijden te minimaliseren. 

De politie zette spotters in, die vanuit een touringcar overtredingen in de gaten hielden, zoals het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden. In totaal reden collega’s van het team Verkeer, district Zeeland, en district Markiezaten samen met politiestudenten in elf onopvallende politievoertuigen om overtreders aan te spreken op hun gedrag.

De actie strekte zich uit over een periode van 6 uur en 312 kilometer, waarbij de politie patrouilleerde op de A58 tot aan Breda, de A16 tot aan Dordrecht en de A17 vanaf Moerdijk tot Roosendaal. In totaal werden er 107 boetes uitgeschreven. Daarvan werden 65 bestuurders direct aangesproken op het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het rijden, terwijl 29 bestuurders werden vastgelegd door politiecamera’s en binnenkort een boete thuis kunnen verwachten.

Tijdens deze actie werden ook andere verkeersovertredingen beboet. Zo werden onder andere een bestuurder beboet voor het niet dragen van een veiligheidsgordel, een bestuurder voor het vervoeren van een kind los voorin bij de passagier op schoot (zonder gebruik van een kinderzitje), drie bestuurders voor het gebruik van een puntstuk (het witte vlak op de weg in de vorm van een punt, vaak te vinden bij snelwegopritten of -afritten), vier bestuurders voor rechts inhalen, twee bestuurders voor het niet goed zekeren van lading, en een bestuurder voor bumperkleven.

Bovendien werd een bestuurder beboet omdat hun kentekenplaat niet voldeed aan de wettelijke eisen. Kentekenplaten zijn van essentieel belang om de eigenaar van een voertuig te traceren en bieden inzicht in de technische specificaties van het voertuig. Het monteren van een correcte kentekenplaat op een motorvoertuig is vrijwel overal ter wereld verplicht en dient als een fundamenteel element van verkeersveiligheid.Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief