Afbeelding
Foto: CHRISTIAN TRAETS

Gecrashte auto Borchwerf werd achtervolgd door politie

Door: Wies van Erp Algemeen

ROOSENDAAL - De auto die donderdag op industrieterrein Borchwerf crashte werd achterna gezeten door de politie. De politie hield donderdag een MONO-actie waarbij werd gecontroleerd op afleiding in het verkeer. De actie moet dit gedrag tegengaan en zo bijdragen aan de verkeersveiligheid.

De bestuurder van de gecrashte auto komt voor het eerst in beeld bij de politie op de A16 bij Prinsenbeek. De bestuurder lijkt in eerste instantie te volgen, maar rijdt verderop toch de snelweg op. 

Achtervolging

Team Verkeer van de politie besluit de auto te achtervolgen. De auto rijdt met hoge snelheid over de A17, ter hoogte van Standdaarbuiten in de richting van Roosendaal. De politiemensen breken de achtervolging af, omdat de bestuurder het overige verkeer in gevaar brengt. Enkele minuten later crasht het voertuig op de Wagonstraat.

Het voertuig is in aanrijding gekomen met een personenauto en later ook nog tegen een vrachtwagen gebotst. Het gecrashte voertuig vat vlam, maar kon snel geblust worden.

Bijrijder probeert te ontkomen

De bijrijder is gewond uit het voertuig gestapt. De bestuurder is er vandoor gegaan, maar kon iets later verderop aangehouden worden. Het gaat om een 34-jarige man, zonder voor ons bekende woon- of verblijfplaats.


Camera’s geplaatst voor MONO-actie - Politie

MONO-actie

De MONO-actie van de politie was met de steun van de provincie Noord-Brabant. Dit soort controles moeten afleiding in het verkeer tegengaan waardoor de verkeersveiligheid wordt verhoogd. Monocams werden boven de snelwegen geplaatst en spotters werkten vanuit een touringcar. In de nabijheid van de touringcar reden 10 onopvallende politievoertuigen die overtreders aan de kant zetten.  

Er werden in het totaal 195 bestuurders bekeurd, het grootste gedeelte kreeg de boete voor vasthouden van een elektronisch apparaat/ telefoon, namelijk 183. Een bestuurder kreeg een verbaal voor het bellen, niet omdat hij de telefoon in zijn hand had maar deze had geklemd tussen zijn schouder en hoofd. Ook dit is niet toegestaan en zorgt voor afleiding in het verkeer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief